All for Joomla All for Webmasters
Общуването с коте е училище за децата Научете малките на отговорно отношение към животното, приучете ги и на лична хигиена. Съжителството на дете и коте е не само възможно, но е и желателно. За малките, които вече умеят да ходят, писаната, а и всеки друг домашен любимец, може да бъде своеобразно учебно пособие. Детето ще се грижи за животното и ще стане по-отговорно, ще се приучи да го разбира.
Преди да си вземете мъркащ любимец, трябва да сте убедени, че обичате тези животни. Защото един от родителите ще трябва да поеме отговорността да се грижи за котето. Детето няма да може да поеме всички грижи само. В най-лошия случай то бързо ще се отегчи от новата си " играчка", а в най-добрия ще бъде толкова заинтересовано от други неща, че ще забрави за ангажиментите си да нахрани писето. В никакъв случай не купувайте коте за подарък на детето на свои близки, без да сте получили разрешение от родителите. Може да има определена причина, която ще им попречи да се грижат за животното.
Много е важно да не допускате лошо отношение към котето, което обикновено идва от незнанието на малките. Например не трябва непрекъснато да се глади козината му. Необходимо е да обясните на децата, че трябва да се отнасят към животното така, както биха искали то да се отнася към тях. Съзнателната жестокост към животните обикновено се случва при деца, с които също се отнасят лошо. Децата на възраст между 3 и 6 години трябва най-напред да седнат удобно, преди да им дадете да държат котето. В противен случай може да го изпуснат, особено ако животното се извива в ръцете им и удря с опашка. Малките, които още не могат да ходят, трябва да общуват с животното под контрола на възрастен. Ако детето дърпа опашката или скубе козината, котката може да прояви агресия.
Освен това писаните може да бъдат източник на различни заболявания, които се предават от животните на хората. Опасността за децата е още по-голяма, защото те непрекъснато лапат пръстите си или различни предмети. Към тези заболявания се отнасят перитонит и токсоплазмоза. Трябва да изключите възможността котките и децата да имат достъп до храната си. Не допускайте и животното да лиже лицето на детето. След игра с писето, малкото трябва да привикне да си мие ръцете. Веднага почиствайте и котешките изпражнения, особено ако са в стаята, където играе малкото.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.