All for Joomla All for Webmasters
ПАПАЯТА Е ЦЯР ПРОТИВ РАК СОЧЕН, АПЕТИТЕН И НАЙ-ВАЖНОТО - ТОЛКОВА ПОЛЕЗЕН, ТОЗИ ЕКЗОТИЧЕН ПЛОД ДНЕС Е ДОСТЪПЕН ЗА ВСЕКИ 
. Още маите, ацтеките и древните индуси оценявали папаята по достойнство. После я забравили за дълго и отново я "открили" в края на миналия век. Учените са доказали, че веществата, на които е богат този плод, могат да унищожават раковите клетки, неподдаващи се на химиотерапия. Екстрактът от кора на папая е 250 пъти по-ефективен от много лекарствени антионкологични препарати. Жълто-оранжевите ароматни плодове на папаята ни помагат да изглеждаме и да се чувстваме добре, да забравим за мното болести.
Ако имате стомашни проблеми, няма да минете без папая. Органичните киселини и пектинът, които са много в този плод, са незаменими при язва на стомаха, колит, запек. Достатъчно е да се изяде малко парченце на гладно, за да се оправят ленивите черва. А съдържащите се в семките на папаята вещества са отличен илач при метеоризъм. Ако имате проблемна кожа, добре е да хапвате папая всеки ден. В меката й част се съдържа много витамин А. Благодарение на него кожата става гладка, бръчиците се изглаждат. Листата на папаята са чудесно средство за заздравяване на рани.
Ако искате да отслабнете, пюрето от папая може да замени маргарина, кравето и растителното масло при приготвяне на всякакви печива. Ако ви мъчи предменструален синдром, няколко дни преди началото на менструацията наблягайте на папая. Тя е богата на желязо, което ни е небоходим през тези дни.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.