All for Joomla All for Webmasters
Слънчевите бани лекуват много болести Умерените слънчеви бани спомагат за изработката на витамин D, укрепва имунната система, влияят положително на хормоналната и нервната система и помагат при много заболявания. Преки противопоказания за слънчеви бани има за хората, страдащи от онкологични заболявания, болести на щитовидната жлеза (особено токсична гуша), както и варикозни язви.

При много заболявания слънчевите бани могат да бъдат крайно полезни, но при използването им е необходимо да се спазват определени правила:

ТЕ СА ПОЛЕЗНИ И ПРИ ИЗЛЕКУВАНА СТЕНОКАРДИЯ, И ПРИ ПО-ЛЕК ДИАБЕТ   След излекувана стенокардия слънчевите бани са полезни, но в рамките от 5 до 20 минути и задължително с шапка на главата. При анемия също можете да си правите слънчеви бани, но при по-лека схема. Не допускайте общо прегряване, сложете си шапка на главата и постепенно увеличавайте престоя си, докато стигнете най-много до един час. Не се подлагайте на силно слънчево излъчване.

Ако страдате от захарен диабет с лека и средна тежест, можете да си позволите слънчеви бани, но трябва да бъдете много внимателни. Първо постойте на сянка 15 минути, след това излезте на слънце. Но температурата не трябва да надвишава 22 градуса. Освен това можете да си правите слънчеви бани, но най-малко един час след като сте закусили.

ПРИ НЕВРАСТЕНИЯ И ХИСТЕРИЯ Е ПОЛЕЗНО ДА СЕ ПЕЧЕТЕ ПРИ ТЕМПЕРАТУРА, НЕ ПО-ВИСОКА ОТ 22 ГРАДУСА

При подагра, артрит и артроза може да се прилага лечение със слънчеви бани, но само ако тези болести са слабо изразени, в начален стадий. Можете да влизате и в морето, но температурата на водата да е не по-ниска от 20 градуса. Имате право да плувате не повече от 5-10 минути, 2-3 пъти на ден. При неврастения слънчевите бани се провеждат също по щадяща схема. Увеличавайте постепенно времето на сеанса и не се подлагайте на слънчевите лъчи, ако температурата надвишава 23 градуса.

При лечение на хистерия най-благоприятни са ежедневните слънчеви бани в морски климат при температура на въздуха не по-висока от 22 градуса. Започнете с 15 минути и постепенно увеличавайте времето на сеанса, докато стигнете до час и половина.

ПРИ НЕВРОДЕРМИТ И ЕКЗЕМА ТЯЛОТО СЕ ПОКРИВА С ЛИСТА ОТ РЕПЕЙ И ТОГАВА СЕ ИЗЛАГА НА СЛЪНЦЕ

При псориазис слънчевите бани се правят сутрин от 8 до 11 часа, половин час след закуска, при температура на въздуха, не по-ниска от 20 градуса. Продължителността на сеанса е 30 минути, главата трябва да бъде покрита. След това си починете 10-15 минути на сянка и се изкъпете в морето или реката. Кожата ви трябва да потъмнява постепенно, а не да изгаря бързо.

При невродермит и екзема първо покрийте тялото си с листа на репей или слънчоглед и се печете в продължение на 30 до 60 минути. След това се изплакнете с хладка вода и натрийте на кожата
си лимонов сок.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.