All for Joomla All for Webmasters

Неведнъж сме казвали, че поведението на майката силно рефлектира върху детето й.

Педиатри от Университета в Осло доказаха още веднъж тази теза, изследвайки 27 хиляди майки и техните деца.

Проучването им показало, че ако жените са изнервени и под силно напрежение, то те предават на своите наследници склонността към нездравословно хранене.

За всяка от участничките учените взели под внимание фактори като възраст, образование, семейно положение, стандарт на живот и брой на децата.

Те се съсредоточили особено върху малчуганите до 18-месечна възраст, тъй като именно тогава хлапетата привиквали най-лесно към сладкишите и калоричните продукти.

Оказало се, че жените, които постоянно се тревожели, често били гневни, тъжни или неуверени, обикновено правели грешен хранителен избор за децата си.

Те не само ги хранели с неподходящи за развитието им калорични продукти, а и самите хлапета били склонни да посягат към такива.

Специалистите са на мнение, че жените, които са склонни към негативни емоции, не обръщат достатъчно внимание на храненето на децата си и не са в състояние да им създадат здравословни навици в тази насока.

Идеалният вариант е майките да контролират песимистичните си настроения, доколкото е възможно. А и да не се притесняват да потърсят помощ, ако това се налага.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.