All for Joomla All for Webmasters

Лечебна сила от природата: арникаПочитано още от древни времена, растението арника символизира едновременно традиция и прогрес. В съвременния начин на живот, когато бързането се изразява по-често направо в тичане, травмите са ежедневие, а от спортистите се изискват

все по-високи постижения, арниката е незаменим помощник.

Неслучайно я наричат „светецът-покровител на мускулите и травмите“, тъй като тя облекчава симптомите и лекува всякакви болежки – от натъртвания, синини и мускулни болки до възпаления и навяхвания. Екстракт от растението се използва както в козметични, така и в медицински продукти за тяло, като масла за тяло, мехлеми, тинктури, гелове и есенции.

Силата на жълтото растение се крие в 150-те съставки скрити в цвета му. Една от тях е силициевата киселина, която дава на арниката сила и способността да възстановява човешкото тяло. Силициевата киселина регулира вътрешните и външните възстановителни процеси в тялото. Когато мускулите и тъканите са пострадали от травма като навяхване, или са претоварени като след продължително бягане, силициевата киселина в арниката активира самолечителните сили на организма. Два други активни компонента в арниката са хеленалин и дихидрохеленалинови естери, които облекчават болката и действат противовъзпалително.

Комбинацията от съставките в златистия цвят на арниката помага на растението да оцелее и при най-сурови климатични условия. То, обаче, изисква здрава почва и вирее най-добре в органични условия, каквото е биодинамичното стопанство на Weleda в Швебиш Гмюнд. Единствено здравите растения арника, отгледани и събрани в балансирана екосистема, могат да проявят лечебните си сили и да бъдат използвани в козметични и медицински продукти за тяло.

Арниката, използвана в Маслото с арника на Weleda, се бере предимно на ръка и то единствено рано сутрин, когато растенията са най-потентни. След това тя внимателно се почиства и цветовете биват обработени веднага, за да не губят от безценните си съставки.

Маслото с арника е продукт, необходим на всяко домакинство и може да бъде използван и за деца над 3 години. То е безценен помощник при лекуването на всякакви травми – синини, ударени места, навехнато, облекчава болката и в натоварени стави. Ако се втрие в кожата преди интензивен спорт или по време на масаж, носи облекчение на натоварените мускули.

Маслото с арника на Weleda не съдържа синтетични консерванти, ароматизатори и оцветители. А през ноември, по повод 90-годишнината на компанията, при покупката на което и да е масло за тяло на Weleda, ще получите като подарък 50 мл Масло с арника от лимитирана серия.

 

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.