All for Joomla All for Webmasters

Диета с лимонов сокДиетата с лимонов сок помага за отслабване и зарежда организма с много витамин С, освежава и подмладява кожата. Тя е лесна за спазване – не е нужно да променяте изцяло начина си на живот и да се измъчвате с пресмятане на калории.

 

Диетата с лимонов сок се спазва 2 седмици. При нормално хранене за този период може да се отслабне с около 4 кг, а ако изключите от менюто си захарта, сладкишите и хляба, теглото може да намалее и с над 6 кг. Ако е необходимо, диетата може да се повтаря, но с паузи от най-малко 1 месец.

Диета с лимонов сок

През първия ден сутринта се изцежда сокът на един лимон, разрежда се с 2/3 минерална вода и се изпива на гладно. Добре е след това устата да се изплакне със слаб разтвор от сода бикарбонат (1/3 чаена лъжичка сода на половин чаша вода), за да се неутрализира киселината и да се предпази зъбният емайл. През деня храненето е обичайно или леко ограничено. Единственото условие е да не се яде нищо след 19 часа.
През следващите дни всяка сутрин количеството на изцежданите лимони се увеличава с 1, докато се стигне до 6 лимона, като пропорцията на разреждане с минерална вода се запазва.
След това се провежда един разтоварващ ден. Към 3 литра преварена вода се добавя сокът на 3 лимона и 3 супени лъжици мед. През целия ден се пие само това.
От осмия ден нататък пак се прилага схемата с лимоновия сок, като количеството на лимоните всеки ден намалява, докато се стигне до един лимон.
Следва отново същият разтоварващ ден. По-нататък се преминава към нормално хранене.
Внимание! Диетата с лимонов сок не е подходяща за хора с алергия към цитрусови плодове, а тези, които страдат от гастрит или язва, трябва предварително да се посъветват с лекар.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.