All for Joomla All for Webmasters

Когато подаряваме цветяЦветята са незаменим подарък за всеки повод и идеалният начин да накараш някой да се почувства обичан и ценен.Един красив букет ще озари собственика си с усмивка и ще допринесе за празничната атмосфера. Но дори когато подаряваме цветя, има определен

етикет, с който трябва да се съобразим.

Общи правила

Всеизвестен факт е, че цветята в букета трябва да бъдат нечетен брой, освен ако поводът не е траурен - тогава числото трябва да е четно. В по-малките букети бройката стига до 12 цвята. За по-големи се приемат букети над това число, като в някои страни е прието да се следи дали броят на цветята в тях се дели на шест(18,24...).
Букетът се подарява и поема с лява ръка, за да бъде дясната винаги свободна за ръкостискане. А и се смята, че щом идва отляво, значи е от сърце.


Красотата на цветята е предназначена само за нежния пол. Прието е мъжете да не получават букети, освен ако нямат някакъв много голям повод(юбилей, повишение). Ако все пак ви се наложи да подарявате цветя на някой кавалер, то гледайте те да са с по-едри цветове, за да не стоят неестествено в ръцете им. Дамите не са ограничени от правила и могат да си разменят цветни композиции по всяко време.


Цветята трябва да са комбинирани правилно. Има някои видове, които не обичат да си съперничат за внимание, затова повалят конкурентите си със силен аромат и токсични вещества. Такива са розата, орхидеята, лилията и карамфилът.


Не подарявайте сухи цветя, освен ако не са предназначени за украса на офис, тъй като се смята, че символизират скръб.


Съобразете букета с повода. На по-пищни празненства е прието да се подаряват по-големи композиции. Все по-разпространени са кошничките с цветя, но и те не са за всеки. С подобен жест можете да зарадвате участник в театрален или танцов спектакъл, както и празнуващите някакъв юбилей. Не се препоръчват за подарък на домакиня.

 

Желателно е, когато подарявате цветя, да прикрепите към букета и картичка с пожелания.


Ако сте на посещение в болницата, се въздържайте от силно ароматни цветя, тъй като мирисът им може да се отрази зле на болния.


Понякога преобладаващата цветна гама на букета също има значение, тъй като носи определена символика. Например композиция в бяло и червено означава поощрение, в бяло и синьо – мъдрост, а в синьо и жълто – търпение.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.