All for Joomla All for Webmasters

Моят Великден Главно място на трапезата заемат козунакът и боядисаните в червено яйца. Има и много шоколадови лакомства под формата на зайчета.Боядисвам яйцата на Велики Четвъртък, а първото боядисано в червено яйце слагам на домашната икона. Приготвям малки 

великденски хлебчета с по едно червено яйце в средата, които раздавам на съседи и роднини.

Сутринта в неделя всички отиваме на черква за тържествената литургия и се връщаме със запалени свещи вкъщи, като се поздравяваме с " Христос Возкресе " . На обед ни идват гости, които посрещам с богато подредена трапеза.

На Великден всички се чукаме с боядисаните яйца, като този у когото остане здравото яйце ще бъде най-щастлив през годината. За празника цялата къща е почистена, украсена и всички се обличаме в нови дрехи.

Трапезата е отрупана с вкусни ястия и сладкиши. Слагам чиния отрупана с боядисани яйца, великденски хляб, който е украсен с венец, козунак и печено агне.

Идеи за украса на трапезата:

Фруктиерата може да използвате, за да получите красота на трапезата.
Разрежете обелените яйца по дължина и ги напълнете с плънка по желание. Наредете ги в съда. Поръсете ги с малко червен пипер и украсете със стръкчета магданоз или копър.
Между тях аранжирайте свежи пролетни цветя.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.