All for Joomla All for Webmasters

Плодовете вталяватПресните плодове са не само вкусни и здравословни, но и идеални помощници за оформяне на стройна фигура. В много специализирани магазини, а и на повечето пазари могат да се намерят не само екзотични, но и сладости, на които сезонът у нас

е отминал.

ПРАСКОВИТЕ подпомагат обмяната на веществата. Те са богати на бета-каротин, витамини В1,В2 и С, на калий и плодни киселини. Различните сочни и ароматни видове лекуват запек, подобряват храносмилането, действат отводняващо, спомагат за по-бързото изгаряне на мазнините. В 100 г се съдържат само 45 калории.

МАЛИНИ - Те са сред малкото плодове, които правят корема плосък. Съдържат много витамин С /той е вълшебникът, който спомага за стягането на мускулите на корема, краката и дупето/ и витамини от групата В. Засищат за дълго време, помагат при лениви черва, подобряват храносмилането. Те са извор на младост, грижат се за кадифена кожа, лъскава коса и на всичкото отгоре съдействат за добро настроение. За 100 г - 37 калории.

БОРОВИНКИТЕ са сред плодовете, които сто-пират желанието за похапване на сладки лакомства. В тях има много бета-каротин, калций, калий, цинк и флавоноиди. Те влияят доста добре на обмяната на веществата. В 100 г - 57 калории.

КАЙСИИТЕ активират разграждането на мазнините. Те са плодовете с най-много бета-каротин, който се грижи за очите и хубавата кожа. Съдържат още витамини от група В, фолиева киселина, ниацин /витамин РР/, калций, желязо и калий. Държат биовеществата витални и във форма. За 100 г - 49 калории.

ЧЕРЕШИ и ВИШНИ - В тях има витамин С, витамини от група В, фолиева киселина, цинк, калций и баластни вещества. Незаменимо тяхно свойство е да заглаждат кожата, да разбиват мастните клетки и да подпомагат функциите на червата. Засищат за дълго, отводняват и отшлакват. 100 г череши - 60 калории, а в 100 г вишни - 50 калории.

ЯГОДИ - Това са плодовете, които доставят на организма най-много витамин С, грижат се още за снабдяването му с фолиева, ябълкова и лимонена киселина, с желязо, калий и полифеноли. Този полезен микс спомага за изгарянето на мазнините, за отшлакването и извличането на водата от тялото. Ягодите подобряват концентрацията, поддържат духа за дълго млад и създават добро настроение.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.