All for Joomla All for Webmasters

5 грешки с четката за зъбиМиенето на зъби е от онези неща, за които не се говори много. Всеки си ги мие, кой по веднъж на ден, кой по два пъти, едва ли са много хората, които успяват да ги мият по три, а то не е и нужно. И тъй като го правим всички, възможността да не го правим

както трябва, е съвсем прилична.

Няма да ви говорим за „три пъти по три минути“, това го правят всички, а за някои от основните грешки, които правим всички.

Прекалено силно търкане

В стремежа и петънце да не остане по зъбите, сутрин особено, търкането на зъбите е особенo енергично.

Има хора, чието миене на зъби се чува два етажа по-нагоре.

Не е редно така, горките ви зъби. Не е нужно да се търка силно, а повече, при това не с телена четка.

Силният натиск с твърда четка разранява венците и нарушава емайла на зъбите. Става нещо като с третирането на черните точки със сапун – изчезват бързо, само за да се появяват с нови сили още на следващия ден.

Така и с нараняването на емайла – изчиствате го, но го правите още по-податлив на петънца.

Грешната паста

Твърди се, че единственото, което ви трябва за здрави и хубави зъби, е флуорът, а всичко останало – ненужни екстри, като малките избелващи сферички.

Не сме много съгласни, защото личният опит показва, че допълнителните съставки си имат своето действие.

Единственото условие е да не прекалявате. Ако пастата ви е с „ексфолиращи“ частици, редувайте я с по-малко активна, за да не разрушите емайла на зъбите си.

Не използвайте и паста за зъби, която не е за вас – против парандотоза да се ползва само от хора, които страдат от пародонтоза и т.н.

Ако имате мазна коса, не се миете с шампоан за суха, нали?

Следващия път продължаваме с другите неща, а вие си помислете дали не е време да смените четката си за зъби, прави се на всеки 3 месеца.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.