All for Joomla All for Webmasters

Женшен – китайското чудоДекември чука на вратата и навярно вече ви е писнало да слушате за различните видове грипни вируси, да гледате реклами на лекарства по телевизията и да чувате кихавици и подсмърчане навсякъде около вас.Доста вероятно е и да сте от онези, които, за съжаление,

ги произвеждат и вече седмица се чудят какви още лекарства и илачи да погълнат.

Е, нека кажем „Стига!“ и да намерим решение на своите есенно – зимни главоболия, като се обърнем към най-мъдрия съветник – природата.

Ще ви запознаем с едно растение, чиято цена в миналото е била по-висока от златото, а в Китай е било издигнато почти в култ.

Женшенът...

Женшенът е познат от повече от 5000 години и се използва от векове като средство, което удължава живота, подобрява здравето и има благотворен ефект върху различни дисфункции, като проблеми с ерекцията, например.

Корените на дивия женшен някога са се считали за богатство. Особено ценни са били корените, напомнящи фигурата на човек ( на китайски женшен означава "човек-корен"), от тук и предполагаемите чудодейни качества.

 Един от най-популярните тонизиращи, стимулиращи, общоукрепващи и хармонизиращи продукти на традиционната Китайска медицина, който впоследствие се призна като особено полезен в цял свят.

Използва се главно като профилактично средство, но има и изразено лечебно действие.

Женшенът е мощен имуностимулатор, чиито биологично активни съставки стимулират образуването на така наречените Т-килъри, вид клетки на имунната система, които унищожават попадналите болестотворни микроорганизми в организма ни.

Доказано е, че женшенът подтиска дори развитието на някои ракови клетки – сами може да си направите сметка колко е мощен.

Широко предписван е на атлети и хора, които се занимават с активни физически дейности, на хора, които са били подложени на различни операции, както и на прекарали тежки болести.

Когато пиете антибиотици, приемът му е задължителен – по този начин ще запазите полезните имунни клетки, които антибиотичните препарати унищожават наравно с инфекциите в организма.

Когато сте отпаднали и нямате сила дори да станете от леглото, изпийте една ампула женшен с пчелно млечице и за отрицателно време ще се почувствате отлично.

Можете да го пиете профилактично – по веднъж на ден и ще намалите вероятността да се разболеете десетократно.

Билката действа благотворно и върху хора с ниско кръвно налягане, както и при мъжете, които страдат от еректилна дисфункция. Лекарите го препоръчват и на диабетици.

Може да продължим да изброяваме чудотворните свойства на това удивително растение още дълго, но това, което ви съветваме е да си го набавите възможно най-скоро (има го в почти всички аптеки и дрогерии) и да се уверите в лечебната му сила сами.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.