All for Joomla All for Webmasters

Чудодейният зелен чай пази от рак дори и пушачитеВече многократно ни се налага да изброяваме хилядите положителното влияние на зеления чай върху десетки аспекти на нашето здраве.Той отдавна се слави като природно средство, способно да лекува редица заболявания като диабет, деменция,

висок холестерол и затлъстяване.

Смята се, че съдържащите се в него полифеноли намаляват възпаленията, предотвратявайки увреждането на генетичната информация във всяка клетка.

От средство за топене на килограми, през козметично средство, та чак до лек срещу рака, зеленият чай се превръща в универсалния извор на здраве и красота.

А сега се оказа, че тази чудодейна напитка е способна да предпази до известна степен от рак на дробовете дори и заклетите пушачи – най-рисковата група.

Консумацията на една чаша зелен чай дневно намалява риска от белодробен рак дори при пушачите, твърдят резултатите от изследване на специалисти от Тайван.

Антиоксидантите в листата на чая предпазват ДНК от увреждане, което може да предизвика злокачественото заболяване на белия дроб.

Авторите на проучването са установили, че зеленият чай намалява пет пъти риска от белодробен рак при пушачи и непушачи.

Най-впечатляващи резултати били наблюдавани при редовните пушачи - понижение на риска до 12 пъти.

И все пак, колкото и зелен чай да пиете, не забравяйте, че пушенето е опасно за вашето здраве.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.