All for Joomla All for Webmasters

Гледането на телевизия наистина е опаснo за животаХората, които всеки ден часове наред седят пред телевизора, трябва да знаят, че това занимание може да скъси живота им.Това предупредиха австралийски специалисти, цитирани от Ройтерс.Изследователите от института "Бейкър" за

сърдечносъдови заболявания и диабет са проследили навиците на 8800 души над 25-годишна възраст.

Специалистите са установили, че всеки час пред телевизора увеличава риска от смърт средно с 11 процента, в това число риска от смърт от рак с 9 процента и риска от смърт от сърдечносъдови заболявания с 18 процента.

В сравнение с хората, които гледат по-малко от два часа телевизия дневно, тези, които се заседяват пред телевизионния екран повече от четири часа всеки ден, като цяло са изложени на 46 процента по-висок риск от смърт по всякакви причини и на 80 процента по-висок риск от смърт в резултат на сърдечносъдово заболяване, обясняват изследователите.

"Човешкото тяло е създадено да се движи, а не да седи", казва Дейвид Дънстън от изследователския екип.

Специалистите изтъкват, че проучването им важи не само за хората с наднормено тегло и затлъстяване, но и за тези с нормално тегло.

"Дори за здравите хора е вредно да седят часове наред на едно място", изтъква Дънкан.

Тук може да допълним, че освен застоял начин на живот, прекаляването с телевизия може да ви докара главоболие, проблеми със зрението, да не говорим за „зомбиращия“ и затъпяващ ефект от многото (в повечето случаи безсмислени) предавания, сериали (предимно тези, с близкоизточен произход) и всякакви риалити шоута.

Което, разбира се, не трябва да се разбира като пълно отричане на едно от най-важните изобретения на 20-ти век.

Хубав филм или образователно предаване след работа може даже да подействат благотворно, но по-добре дотам.

И какво остава?

Целият свят извън стаята е на разположение да ви забавлява по най-разнообразни начини.

А ако обстоятелствата са такива, че навън просто няма как да излезете, една хубава книга и приятна ароматна вана понякога са достатъчни за постигане на пълно блаженство.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.