All for Joomla All for Webmasters

Разкрасяване със зимаРешени на всяка цена да не се даваме на минорни зимни настроения, на които им отиват само гръндж-баладите от 90-те, решихме да положим усилия и да намерим поне още един плюс на зимата, освен заснежените покриви и камината. Намерихме. Студът.

 

Да, точно така. Не сме се побъркали, съвсем сме си добре и смятаме да станем и по-красиви благодарение на разкрасяващите свойства на зимните температури.

Няма как да не си спомняте за съветите, които сме ви давали против торбички под очите – разтриване с кубче лед за спадане на подпухването.

Е, сега ви приканваме да направите същото – да приемете сутрешното отиване на работа като идеална терапия за стягане на лицето и подобряване на кръвообращението.

Доказано е, че при четири градуса по Целзий микроциркулацията в клетките се стимулира значително, а това означава по-добро оросяване на кожата, по-малко бръчици и по-здрав вид.

В никакъв случай обаче не излизайте без хубав подхранващ крем.

Ако трябва да сме сериозни, криотерапията е процедура, която можете да направите в козметичните салони с цел разкрасяване или в определени лекарски кабинети с цел оздравяване – облекчава артрит и лекува някои кожни заболявания.

Криотерапията стимулира добрата циркулация,спомага изхвърлянето на токсините, дренира,успокоява уморените и натежали крака и стъпала, намалява подутината в крайниците.

Терапията е изключително ефективна при отточен целулит.

В Западна Европа вече продават и апарати за домашна криотерапия, които се охлаждат до 4 градуса по Целзий и с чиято помощ правите масажи на лицето за стягане и стимулиране на кръвообращението.

Цената им е около 150 евро, но поне ние не можахме да намерим дали някой доставя в България.

Така или иначе за момента ще си имаме студ в достатъчно количество, така че просто трябва да се разходите навън. 

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.