All for Joomla All for Webmasters

При ежедневното използване на четката за коса ако забележите,че остават повече от 100 косъма това е проблем. С течение на времето косата намалява своя обем. Много хора при това положение,без да се посъветват със специалист, започват използването на скъпи и НЕ ефективни препарати. За да се лекува косопада,трябва да бъде намерена причината за неговото появяване. Най-срещаните причини за косопад и начини за лечение са:
Използването на много химия - причина за косопад
Честото използване на оцветяващи и обезцветяващи препарати,комбинирани с мощен сешоар от поне 2000 W ,изсушават и дразнят кожата на главата. Силните шампоани (с нови по-добри формули) нарушават киселиността на кожата и така се пречи на разстежа,а на вече падналите косми се забавя повторното им поникване.


 

Съвети в този случай 
При пазаруване избирайте шапмоани с неутрално PH .Също така преди употреба може да ги разреждате с вода.Избягвайте нанасянето на препарати със силен химичен състав.Нека косата да съхне сама,без да я връзвате
При авитаминоза и недостиг на минерални субстанции.
Тя се нуждае от различни минерали и витамини, за да расте нормално. Необходими са например витамини C и B, желязо, цинк и др.
Съвет - обърнете внимание на здравословното хранене
 
Трябва внимателно да се подбере менюто, от което зависи набора на нужните субстанции.
Започваме с яйца, 1-2 пъти седмично риба, пълнозърнести и соеви продукти, много пресни зеленчуци . Натуралните сокове също има благоприятен ефект . 
Андрогенетичен косопад (Предразположение към косопад)
При тази ситуация корените на косъма вече не произвеждат достатъчно косми . Това е наследсвено и може да се срещне дори при млад човек. В този случай при жените космите започват силно да изтъняват,а при мъжете се получава тензура .
 
Как да си помогнем?
Единственото, което може да се направи, е посещение при специалист. Той трябва да анализира структурата на косъма и съответно да назначи лечение.Ако има закърнели корени,косата няма да расте повече. Тогава вече може да се направи трансплантация на живи корени в кожата на главата.
Хормонални отклонения
Това е често срещано при жените.При хормонални отклонения те започват да губят косми равномерно по цялата глава . 
Съвет
Като за начало си направете кръвен тест за изследване на хормоните. Хормоналното производство може да бъде нормализирано и с растителни средства, например с черен кохош.Ако това не помогне, може да се обърнете към лекар,който да препоръча хормонален препарат(например противозачатъчни). Те могат да неутрализират мъжките хормони,защото съдържат гестагени.Хипер или хипо-функция на щитовидната жлеза могат да повлияят на косата да посивее по-рано , да стане тънка и чуплива .
Смущение в имунната система
Космите се чупят често,на моменти дори на кичури (кръгообразен косопад). Растежът спира .
Съвет - нужна е професионална намеса
Изследвайте част от кожната тъкан на главата.Използвайте съвет от лекар,за да изберете подходящ препарат за лечение. В противен случай може да разчитате, че имунната реакция ще отшуми от само себе си все някога.
Странична реакция дават препаратите за понижаване на мазнините в кръвта (статини);препаратите, които разреждат кръвта (например Marcumar);също така и срещу повишено кръвно налягане (бетаблокери).
В този случяй единственото , което можем да направим, е да попитаме лекуващия лекар за евентуална замяна на някои от препаратите с други.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.