All for Joomla All for Webmasters

Изцеждането на млякото - с помощта на помпа се налага, когато бебето не може или не иска да суче, въпреки че майката има обилна кърма. Дребното недоносено бебе може да бъде твърде слабо, за да суче, или изобщо не трябва да бъде изваждано от кувьоза. То може да бъде хранено с майчино мляко от шише или гутатор. Когато

майката е болна и се намира в болница или е нежелателно да има пряк контакт с бебето, млякото й може да се събира и да се дава на бебето с шише (или да се изхвърля), докато тя бъде в състояние отново да кърми.
Когато е необходимо да се увеличи млякото или да се поддържа кърмата, гърдите трябва да се изпразват през равни интервали.
При хрема или друго простудно заболяване, най-добре е (ако има такава възможност) майката да предостави грижите за бебето на друго лице, а тя да влиза при него само за кърмене, като преди това си сложи четирислойна марлена маска пред устата и носа. Понякога и обикновената хрема може да се предаде на бебето и да протече при него с усложнения.
Помпата може да се ползва и при отбиване на бебето от кърмене. По време на отбиване гърдите се изпразват частично, за да се спестят болките на майката. Млякото се изцежда толкова често, колкото е необходимо, и само дотолкова, че да се намали напрежението в гърдите.

На пазара се предлага голямо разнообразие от помпи. Всяка майка може да намери подходящата за нея помпа според различните категории - цена, качество, удобство.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.