All for Joomla All for Webmasters

Карамелизиран ябълков сладкиш

Продукти

1 ч.ч. захар за карамела
75 г масло за карамела

5-6 зелени ябълки

2 яйца
125 г много меко масло
4 с.л.захар с връх
1 ч.ч.брашно
1/2 ч.л.бакпулвер
1 ванилия

2 кисели млека с по-висок % маслиност
200 г квасена сметана
пудра захар на вкус
1 ванилия

1 ч.ч.кокосови стърготини


Приготвяне


* Сипете киселите млека в тензух и ги оставете в хладилника да се изцедят добре. Смесете гъстото мляко със сметаната и ванилията и разбийте с миксер на гладък крем. Подсладете на вкус с пудра захар. Оставете крема в хладилника докато приготвите сладкиша.

* Карамелизирайте захарта и я изсипете в кръгла тавичка с диаметър около 24-26 см. Наклонете тавата на всички страни за да може карамела да полепне равномерно навсякъде. Сложете върху него маслото. От топлия карамел то само ще се стопи.



* Почистете ябълките,обелете ги и ги нарежете на резенчета. Подредете ги върху карамела като розетка. Аз обичам сладкиша с повече ябълки и затова резенчетата са ми по-дебели.




* Разбийте с миксер маслото и захарта на пухкав крем и добавете едно по едно яйцата. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията и ги сипете в крема. Разбъркайте. Нанесете внимателно тестото на малки части върху ябълките. Ако го изсипене цялото в средата като започнете да го разпределяте по ябълките ще ги разместите. Тестото е доса гъсто,затова аз го сипвам на малки части навсякъде с лъжичка,а после го разпределям с двата показалеца на ръцете си.Така няма опасност да се разместят ябълките.




* Изпечете сладкиша в предварително загрята на 170*фурна. След като се охлади почти напълно го обърнете върху равна кръгла чиния. Помогнете си с ножче и минете с него по края на тавата за да отделите краищата. Така ще го обърнете по-лесно.



* Накрая намажете сладкиша с крема и посипете с кокос. Аз го запичам предварително леко във фурната колкото да порозовее. Така става по-ароматен. Да ви е сладко!

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.