All for Joomla All for Webmasters

Желирана ягодова торта



Желирана ягодова торта




Добавяне на изображение






Продукти за блата

2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1 с.л. какао

3 с.л. коняк

Продукти за пълнежа

1 пакетче ванилов пудинг без варене
2 ч.ч. течна подсладена сметана
2 пакетчета желатин др.Йоткер

Продукти за желето

1 кг. пресни ягоди
6 с.л. захар
2 пакетчета желатин др.Йоткер

Приготвяне

* Разбийте много добре яйцата със захарта докато утроят обема си. С внимателно бъркане прибавете пресятото брашно и ванилията. Отделете малка част от тестото и го оцветете с какаото. Постелете дъното на кръгла тортена форма с хартия за печене. Изсипете бялото тесто и тук - там го нашарете с какаовото. Изпечете блата в предварително загрята на 170* фурна. След като изстине напълно го сиропирайте с коняка,разреден с няколко лъжици вода.

* Измийте и почистете ягодите. Отделете част от тях за украса,а останалите пасирайте на гладко пюре заедно със захарта. Залейте двете пакетчета желатин с малко вода и го разтопете на водна баня. Прибавете желатина към ягодовото пюре,разбъркайте и оставете леко да се стегне. Отделете 1/2 ч.ч. от сместа,която по-късно ще добавите към сметаната.

* Отрежете две найлонови ленти (от по-твърд и гъвкав полиетилен) , които да са с обща дължина колкото диаметъра на тортената форма и с височина 2 -3 см. по-високи от нея. Намажете ги с ягодово пюре и ги оставете във фризера да се стегнат.

* Намокрете дъното на малка тавичка с вода ( с около 1-2 см. по-малка от диаметъра на тортената форма). Сипете в нея малко ягодово пюре,загладете и оставете да се стегна в хладилник или фризер. След това лесно ще отделите желето, като прокарате върха на нож по краищата му.

* По същият начин направете малки полусфери от пюрето. Ако не разполагате със силиконова форма може да го желирате в малки купички или чашки.

* Пригответе ваниловия пудинг според указанията на опаковката. Разбийте на сняг сметаната и я разделете на две части.

* Към разбития пудинг прибавете половината сметана и едно пакетче желатин,разтопен на водна баня.

* Към останалата сметана прибавете ягодовото пюре,което предварително сте отделили и другото пакетче желатин,също разтворено на водна баня.

* Поставете сиропирания блат в тортена чиния и го пристегнете с пръстена от тортената форма. "Облечете" блата с желираните ленти .

* Намажете с ваниловия крем и поставете върху него желираните ягодови сфери.

* След това сипете и сметановия крем и загладете.

* Най отгоре сложете желирания кръг. Поставете тортата в хладилника и я оставете да се стегне за 12 часа.

* Махнете пръстена и внимателно отлепете найлоновите ленти. Ако борда е по-висок от тортата,просто подгънете краищата му или ги изрежете. Украсете тортата с бита сметана и цели ягоди.

Това е съвсем обикновена и лесна ягодова торта. Просто исках да ви представя идеята си за торта , "облечена" в ягодово желе.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.