All for Joomla All for Webmasters

16 парчета кори за баница с размер 11Х35см.
1/4ч.ч разтопено масло
1 пакетче желатин
1/4ч.ч студена вода
1 и 1/2ч.ч безсолна извара
1/2ч.ч прясно мляко
1/4ч.ч заквасена сметана
1/2ч.ч захар
1/8ч.л. смляно индийско орехче
1/2ч.ч стафиди
1/3ч.ч белени, изпечени филирани бадеми
1ч.ч пресни плодове(кайсии, праскови, сливи, ягоди, череши), може и консервирани, оцедени добре от водата

1.   Намаслете корите и покрийте с тях дъното и страните на форма за пай с диаметър 23 см. Притеснете ги внимателно с ръка по дъното и страниците на формата. Изпечете за 15 минути в предварително загрята до 175С(350Ф) фурна. Оставете да изстинат.
2.   През това време в малък огнеопорен съд, налейте студената вода и изсипете в нея желатина, разбъркайте и оставете за 1 минута да набъбне. Разтворете желатина на водна баня или в микровълновата(за 30сек, като на всеки 10 разбърквате)
3.   В блендер изсипете изварата, прясното мляко, сметана, захарта, индийското орехче и разбиите докато стане еднородна смес. Разбивайки прибавете малко по малко разтворения желатин. Към получената смес прибавете стафидите и бадемите и разбъркайте с лъжица. Изсипете  сместа върху приготвената форма от корите. Оставете в хладилника за 15 минути, докато крема започне да се сгъстява. Извадете и наредете отгоре плодовете. По желание може да намажете с четка плодовете с разтопено сладко от кайсии. Върнете отново в хладилника за около 3 часа или докато крема се желира.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.