All for Joomla All for Webmasters

6 бр. яйца
2 ч.ч. (200гр) захар
2 ч.ч. брашно
2-3 с.л. какао
2 щипки смлян карамфил
За крема:

400 гр крема сирене
600 гр заквасена сметана
100 гр. пудра захар
2 бр. яйца
4 с.л. захар за яйцата
За украса:

100 гр шоколад (млечен или натурален)
1с .л. масло
3 с.л.смлени орехи, ром
кокосови стърготини за овалване

Блатовете се приготвят като яйцата се разбиват със захарта до стопяване на захарта, след което се прибавят останалите съставки. Печем в намаслена и покрита с хартия за печене или вестник, отрязан във формата на дъното на тавата, във фурна предварително загрята на 200-250градуса. Получават се 4 средно тънки блата.

Сиропират се леко със сироп приготвен от една чаша вода, 2-3 с.л. захар и малко ром. Сиропът се сварява до кипване. Тортата се съединява, като сиропираните блатове се мажат с крем.

Кремът се приготвя като крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар се разбиват с миксер леко (не трябва да се бият много дълго, защото сместа става рядка и ще и е необходимо повече време, за да стегне). Яйцата се разбиват на водна баня със 4 с.л. захар до получаване на гъст крем и след като леко се охлади се прибавя внимателно към разбития крем. Така получената смес се оставя да се охлади и стегне в хладилник за около час.

Тортата се украсява със разбита сметана и трюфели приготвени от разтопения шоколад, масло, смесени с орехите и малко ром и оваляни в кокосови стърготини.
Допълнителин съвети
Пригответе първо крема и го оставете да стегне в хладилника докато приготвяте блатовете, така ще се стегне по-добре.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.