All for Joomla All for Webmasters

Цялата трудност идва от това, че трябва да съчетавате две неща. От една страна, да отделите достатъчно време да общувате нежно с детето си, а от друга, да проявявате известна твърдост. То трябва да се научи да заспива само. Ако го вдигате от леглото или му правите компания всеки път, когато не иска да заспива, това може да засили плача му и да увеличи броя на среднощните му събуждания. Как бихте могли да действате при такива ситуации:

Важно е да усетите кога настъпва часът на съня. Този час, който на практика трябва да бъде един и същ всяка вечер, ще е времето, в което детето съумява да заспива най-добре. Той до известна степен зависи от часа, в който се буди от следобеден сън.
Разумният час за лягане е онзи, който е съобразен най-добре с времето, което всяко дете иска да прекара вечер с родителите си. Това е времето на общуване на игри и ласки, а не само на хранене или къпане.
Когато са уморени някои деца, вместо да притихнат и се укротят, стават свръхактивни и нервни. Добре е да го знаете, за да можете правилно да тълкувате възбудата им. Вечерното къпане дава понякога добри резултати за да заспи и се отпусне детето.
За да помогнете на детето да преодолее безпокойството от раздялата си с вас, което е характерно за тази възраст, е добре да изработите ритуал на лягането. Всяка вечер отделяйте по половин час за обичайни жестове, които отпускат детето и му създават чувство за сигурност.
Сложете в леглото му любимата му играчка, която успокоява детето, когато е само.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.