All for Joomla All for Webmasters

Бялото течение само по себе си не е болест. То е признак на протичаща инфекция в организма. При наличие на бяло течение първата ви крачка трябва да е да се обърнете към гинеколог, за да установи източника му.


Трябва да се прави разлика между бяло течение и цервикална слуз. Цервикалната слуз е естествената влажност на влагалището, която променя консистенцията и количеството си в зависимост от месечния цикъл. За бяло течение говорим, когато има наличие на инфекция, която предизвиква дразнене, сърбеж, неприятна миризма и характерната влажност, която обикновено е по-обилна от цервикалната слуз.

Вагиналните инфекции са основно три вида – трихомоназа, гъбички и анаеробна инфекция. Всички те може да бъдат причина за бяло течение. Причинителят на бялото течение обаче може да е и друг. В някои случаи имунитетът може сам да се пребори с бялото течение, но при други е добре да се обърнете към гинеколог, който да ви назначи лечение.

 

При всички случаи ще се нуждаете от микробиологично изследване, което да установи причинителя на бялото течение . Процедурата представлява вземане на секрет от влагалището, който се праща да бъде изследван.

Предлагаме ви няколко природни рецепти за лечение и профилактика на бяло течение.

Преди да предприемете който и да е метод обаче, трябва да се посъветвате с лекар, защото във вашия случай предложеното лечение може да не даде резултат.

Ябълков оцет

Тази обикновена подправка може да бъде изключително благоприятна при вагинални проблеми.  Вариантите са два – да пиете всекидневно, по 2-3 пъти на ден чиста вода, към която добавяте една лъжичка мед и една лъжичка ябълков оцет. Освен че прочиства добре организма, тази сме е подходяща за профилактика и лечение на бяло течение.
Прилагат се и промивки – с ябълков оцет, разреден във вода се правят интимни промивки. Ако вагиналната инфекция е била причинена от външно замърсяване или след менструция (от тампони и превръзки), тази смес ще има бърз положителен ефект.

Невен

Накисвате една шепа пресни листа от невен в 400-500 милилитра зехтин, поставяте сместа в стъклен съд и я оставяте да престои една седмица на слънчево място (напр. на балкона). Добавяте 1-2 супени лъжици от получената смес към вода, която използвате за миене на влагалището.

Чесън

Редовната консумация на пресен чесън предпазва организма от всякакви инфекции. В зависимост от вида на вашето бяло течение, чесънът може да действа ползотворно и във вашия случай. По-смелите може да си направят „свещичка“ от счукан чесън, увит в стерилна марля и да я поставят във влагалището си за няколко часа. За да е по-лесно изваждането завържете импровизирания тампон с конец.


Билкова отвара за пиене

Смесете равни количества от следните билки: лайка, мащерка, мечо грозде, коприва. Кипнете половин литър вода и прибавете две супени лъжици от билковата смес. Оставете да поври 3-4 минути и след това да късне около половин час.

Приемайте я три пъти на ден преди ядене. Всички билки нямат почти никаква противопоказност, особено в малки количества, затова може спокойно да пиете от сместа.

Билкова отвара за промивки

Смесете равни количества следните билки: лайка, смрадлика, босилек, мащерка. Кипнете един литър вода, прибавете 3-4 супени лъжици от билковата сме, оставете да поври 3-5 минути и след това да кисне около половин час. Прецедете течността добре и я използвайте за интимен душ преди лягане. Избягвайте полов контакт след това, за да може да има бърз лечебен ефект.

 

Цариче

Царичето е универсален лек за много женски болести. Ето два начин, при които може да ви влезе в употреба.

Пийте всеки ден чай от цариче. Една чаена лъжичка от билката се добавя към една чаена чаша вряла вода и се оставя да престои 20-30 мин. След това се изпива.

Смесете 30 милиграма розова вода с 20 капки есенция от цариче. Мажете входа на влагалището с тази смес сутрин и вечер. Не използвайте, ако сте бременна.
Предложените съвети са от народната медицина и не бива да се прилагат без консултация с лекар!

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.