All for Joomla All for Webmasters

Често след бременността килограмите се топят неусетно, но за съжаление не винаги става така. Покачването на теглото по времена бременност е не само нормално, но и необходимо. Тялото на майката трябва да подхранва бебето, докато то се развива. Част от теглото се стопява в момента на раждането.
Статистиката с очи, че при половината жени останалата част от теглото си отива доста бавно.
„Да похапваш за двама” по време не бременност може да е опасно, особено ако сте с наднормено тегло.
Последните проучвания сочат, че жените, които преди да заченат са били с по-високо тегло трябва да възвърнат нормалните си килограми след 6 месеца до година след раждането, ако не искат да имат по-сериозни здравословни проблеми.
Според проф. Питър Савицки, не е добра идея да ядете двойно докато чакате бебе, при положение, че имате проблеми с теглото. Жените не трябва да използват бременността за оправдание и да ядат колкото може повече, допълва той.
Интензивните упражнения веднага след раждането на са 100%ефективни.
Не можете да очаквате от тялото си да се свие като с магическа пръчка и килограмите да изчезнат. Необходими са минимум три месеца, но в повечето случаи поне шест. Лекарите стигат до извода,че след раждане балансираната диета –със или без упражнения – ще помогне за постигане на нормалното тегло на младата майка.
Проф. Савицки отбелязав, че въпреки напрежението след раждането на бебето и липсата на време за себе си, жените не трябва да отлагат прекалено дълго възвръщането на фигурата си, за да се предпазят от здравословни проблеми.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.