All for Joomla All for Webmasters

Ароматна подправка, ефикасно природно лекарство и дори наркотик – що е то? Канелата и всичко това и още много повече. Какви заболявания се лекуват с канела и какво не знаете за нея?

Известна повече като подправка, канелата е и незаменимо лекарство от природата. Тя е добър антиоксидант и има силно противовъзпалително и антибактериално действие. Канелата подобрява кръвообръщението и храносмилането, подсилва имунната система, помага при умора, депресия, световъртеж, гадене, ускорява обмяната на веществата, регулира нивата на холестерола в кръвта, понижава кръвната захар, поради което канелата се използва за лечение на диабет. Тя е ефикасно лекарство и при хипертония, бронхит и простудни заболявания, обилна менструация, проблеми със ставите, гъбички, смята се, че предпазва от Алцхаймер.

Канелата често фигурира в състава на козметика против стареене, масажни масла, мехлеми за ставни заболявания и ухапвания от насекоми. Смята се, че подправката помага при лош дъх, а ароматът й стимулира дейността на мозъка.

Внимание: Предозирането на канелата има обратен нездравословен ефект, подобен на този след употребата на наркотици – може да доведе до прекалено възбудено състояние, учестено дишане и сърцебиене, замаяност и т.н.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.