All for Joomla All for Webmasters

Надявате ли се да забременеете скоро? Дошли сте на правилното място! Тук ще намерите всичко нужно, за да разберете как да максимизирате шансовете си за по-бързо зачеване и да започнете бременноста си по най-здравословния начин.

* Започнете с приемане на фолиева киселина. Ако започнете да вземате киселината (поне по 0.4 mg) всеки ден 2 или 3 месеца преди да започнете опитите за забременяване - намалявате възможността да родите бебе, което има проблеми с нервната система с 50 до70%* Опитайте се да запазите удоволствието то секса, докато се оптвате да заченете. Използвайте стаи различни от спалнята или “назначете” бебеправенето за по-нестандартни часове от деня.

* Не скачайте към банята веднага след като сте правили секс. Полежете поне 5 мин. след акта и така ще повишите възможността спермата да достигне до яйцеклетката.

* Правете любов най-често по време на фертилния ви период (започнете от петте дни преди овулацията). Ако имате възможност правете секс, поне на всеки 48 часа. Така ще се подсигурите в това, че има достатъчно количество сперма, което да “чака” във фалопиевите тръби по всяко едно време.

* Имайте предвид, че дори и когато редовно правите редовни опити за забременяване, имате едва 25-30% възможност за зачеване във всеки един цикъл.

* Ако все още не сте спрели цигарите - вече е време да ги откажете! Проучванията показват, че изпушването на 1 кутия цигари на ден намалява шансовете на жените да заченат с 50%.

* Пиете ли кафе? Време е да се прехвърлите към безкофеиновото! Кофеинът влияе отрицателно върху растежа на развиващото се бебе, като стеснява кръвоносните съдове и намалява притока на кръв към утробата на майката. Някои изследвания са доказали, че пиенето на повече от 3 чаши кафе на ден има връзка с проблемите с плодовитостта.

* Вие или вашият партньор изложени ли сте на опасни за здравето лъчения? Ако “да”, то тогава помислете за смяна на работата. Някои съставки могат да увредят и спермата и ембриона.

* Срещнете се и с лекар-специалист, който да ви помага в опитите за зачеване.

* Вземате ли някакви предписани лекарства? Убедете се, че те не пречат по някакъв начин на зачеването.

* Диабетик ли сте? Контролирайте нивото на захарта си преди да заченете. Изследванията показват, че жени, които са диабетички раждат деца с увреждания 5-6 пъти повече от жените, нестрадащи от тази болест.

* Търсите вкусен начин, чрез който да си набавите допълнително количество фолиева киселина!? Тогава започвайте деня си с чаша портокалов сок или сочен портокал. И двете са много важно хранително вещество за всяка жена, която се оптва да зачене.

* Направете вагиналната си среда по-приемлива към спермата. Избягвайте вагиналните спрейове, ароматизираните тампони, изкуствените лубриканти, растителните мазнини, глицерина и салвията, защото те унищожават сперматозоидите.

* Ако наблюдавате цервикалната си слуз, като начин да разберете кога са евентуалните дни, в които можете да забременеете в по-голяма степен, тогава правете това наблюдение преди да си вземете душ, вана или да плувате.

* Вашият партньор обича ли да прекарва часове в каране на колело или във фитнеса на велоергометър? Кажете му да престане. Изследване е доказало, че продължителното удряне на областта около слабините в седалката на колелото уврежда важни артерии и нерви.

* Не се претоварвайте със спорт, пренатоварването може да доведе до нередовни цикли, цикли при които липсва овулация и прекалено къс втори период на месечния ви цъкъл, през който яйцеклетката не успява да се закрепи.

* Не се подлагайте на мъчителни диети.

* Вземате ли витамини? По-голмите дози от някои витамини може да са опасни за развиващото се бебе. Вземайте само пренатални витамини преди да забременеете.

* Не правете секса скучно задължение. Разнообразявайте го и му се наслаждавайте.

* Мерите ли си температурата? Не се насилвайте толкова, защото ако имате полови контакти около 2-3 пъти в седмицата, вие правите всичко възможно, за да заченете, така че меренето на Т е малко излишно.

* Ако все пак сте решили да си мерите Т, тогава използвайте дигитален термометър. По-лесно се разчита, не изисква изтръскване и дори издава звук, за да ви напомни да запаметите отчетеното, ако случайно го забравите.

* Не яжте, не пийте и не ставайте от леглото, докато мерите Т. Всяко от тези действия може да повлияе на коректността на отчетената Т.

* Въздържането от секс повече от седмица може да навреди на плодовитостта на мъжката сперма, защото спермата, която се задържа в мъжа остарява и не е толкова активна в оплодителния процес.

* Спахте ли добре миналата вечер? Проверете си температурните изменения. Когато спите по-малко, това може да повлияе неблагоприятно на измерената Т и тя е ненадеждна.

* Няма промяна в Т? Спокойно, някой жени който овулират не получават повишение на Т, вместо това, Т им остава постоянна и непроменлива.

* Физически активни ли сте? Чудесно! Ако не сте, тогава започнете пренатална фитнес програма. Ходенето около 30 мин. най-малко 3 пъти на седмица равива силите ви, издръжливостта, и сърдечносъдовата ви система.

* Менструалният ви цикъл по-дълъг или по-къс от 28 дни ли е? Шансовете ви са да не овулирате на 14 ден. Овулацията обикновено се получва 14 дни преди предшестващата, на следващия цикъл, не 14 дни след започванто на миналия цикъл.

* Релаксирайте, докато правите опити да забременеете. Оргазмът е 22 пъти по-успокояващ от обикновените успокоителни хапчета.

* След като сте забременели не се притеснявайте от слабото кървене. Може да има такова кървене някъде седмица след оплождането, защото тогава оплоденото яйце се закрепва за маточната стена.

* Тестовете за бременност, за домашна употреба имат 97% сигурност.

* Бременноста е най-честата причина за липса на месечното ви нераположение, но за това може да има и др. причини-операции, заболявания, стрес.

* Ако за теста за бременност използвате урина, която сте събрали преди това, бъдете много внимателни съдът, в който събирате урината да няма следи от миещи вещества.

* Противно на масовите вярвания, вземането на контрацептиви, антибиотици и др. не би трябвало да влияят на коректността на теста за бременност.

* Когато ползвате тест за бременност проверете срока на годност.

* Две седмици са минали след овулацията ви? Ако месечното ви неразположение не се е появило още, би трябвало да имате резулатат от теста, на който да разчитате. Ако тестът е положителен, най-вероятно сте бременна!

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.