All for Joomla All for Webmasters

Анемията е недостиг на червени кръвни телца и/или хемоглобин в кръвта. По време на бременността вашето тяло се нуждае от достатъчно кислород за бебето. Хемоглобинът има нужда т повече време, за да се образува, за разлика от другите компоненти на кръвта. Правенето не периодични изследвания докато чакате бебе е много важно, за да следите нивото на хемоглобин и ако намалява или е прекалено ниско да вземете необходимите мерки.

Изследвания на кръвта се правят в 12-та, 28 и 34 седмица на бременността, ако протича нормално. При патологична или рискова бременност се прави по-често. Ако хемоглобинът е под 115 имате признаци на анемия. Освен хемоглобина има и други компоненти в кръвта, които показват наличието на анемия, но хемоглобинът е най-показателен.
Вие сами вероятно усещате пристъпи на слабост, гадене, замайване, обложен език и главоболие – всички признаци на анемия. Понякога наличието на анемия е свързано с недостатъчния прием на желязо, Фолиева киселина и витамин В12 с храната, както и с приема на кофеин и предишни бременности.

Какви добавки трябва да приемате, за да избегнете анемията или да повишите нивото на хемоглобин?

- Убедете се, че приемате достатъчно витамини и минерали с храната
- Приемайте Фолиева киселина, желязо и витамин В12 под формата на таблетки – задължително съобразени с вашето състояние – изписани от лекаря ви!

Кои храни са полезни?

- миди
- скариди
- бобови растения
- кафяв ориз
- сирене
- фурми
- зеленолистни зеленчуци
- ядки
- семена
- смокини
- яйца
- шипки и трънки
- водорасли

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.