All for Joomla All for Webmasters

Бельо за бременниС напредването на бременността и промяната на фигурата е нужно да подмените и гардероба си със специално бельо и дрехи за бременни. Макар и непривлекателно, бельото за бременни има важни функции – какви са те?


 

Сутиен за бременни

С напредването на бременността гърдите увеличават обема си, натежават и тъй като няма какво да ги държи, увисват. Единствените мускули, които поддържат бюста стегнат са гръдните, намиращи се над бюста и тези отстрани под мишниците. С нарастването на гърдите обаче мускулите не са в състояние да поддържат тежестта на бюста. За да се предотврати този негативен ефект на бременността е удачно да се правят леки упражнения за гръдните мускули , но задължително внимавайте да не се пренатоварвате. Другото важно условие за поддържане на бюста в добра форма е носенето на специален сутиен за бременни.

Сутиенът за бременни трябва задължително да е изработен от естествена материя, защото в противен случай е възможно да се разранят зърната, които са станали значително по-чувствителни през бременността. По същата причина при покупката на сутиен за бременни внимавайте дали от вътрешната страна на чашката има шевове, тъй като те могат да дращят и дразнят кожата ви. Обикновено добрите сутиени за бременни са изработени от 90% памук и 10% еластан, нямат банели, нито дантели. Тъй като по време на бременността всяка гърда може да нарасне с до 500 г. сутиените за бременни трябва да са по-затворени от обикновените и да са с широк колан, така че да придържат добре бюста. Обърнете внимание и на презрамките на сутиена за бременни. Те трябва да са широки и меки, така че да не се врязват в кожата и да не предизвикват болка.

Сутиен за кърмачки

Сутиените за кърмачки трябва също да отговарят на тези условия, но при тях различното е, че имат „прозорче“ на чашките, което улеснява кърменето и не е необходимо да се сваля целият сутиен.

Бикини за бременни

Още в първите месеци на бременността, дори и да не сте наедрели осезаемо, ще изпитате неудобство да носите старите си стегнати бикини. Има специални бикини за бременни, които се предлагат в два варианта – под и над корема. Другите опции са да се ориентирате към боксерките, а впоследствие – към бикините с „коремче“, които идеално прилепват по тялото и обгръщат корема.

Каквито и бикини да изберете в зависимост от личните ви предпочитания и физика най-важното условие е да се чувствате добре с тях, да са стегнати, но да не ви притискат. Задължително трябва да са от памук с тънки и плоски ластици, които да не дразнят и да не се врязват.

Колани за бременни

Коланите за бременни са подходящи за жените в напреднала бременност и имат функцията да придържат корема и да поемат част от тежестта му. Коланът за бременни е възможно да предотврати напрежението в гръбначния стълб и коремната мускулатура, болките в гърба и кръста, както и появата на стрии. Коланите за бременни имат стегната долна част с плътна стягаща и придържаща лента точно под корема и горна част, която покрива корема. Подобни колани за бременни се препоръчват при бременност с близнаци, смъкване на корема, носене на бебето ниско в корема. Ако зад гърба си имате още няколко бременности то със сигурност коремната ви мускулатура е доста по-отпусната. В този случай също се препоръчва носенето на колан за бремени, който ще предотврати увисването на корема и разтягането на кожата.

Чорапогащи за бременни

Предлагат се и специални чорапогащи за бременни, които също имат „коремче“, а също и възможност за регулиране ширината на талията. Чорапогащите за бременни са достатъчно стегнати, така не се свличат.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.