All for Joomla All for Webmasters

Не на безмесните диети по време на бременностБритански учени установили, че вероятността от раждане на момиче забележимо нараства, ако майката е на вегетарианска диета. В хода на изследването, в което взели участие 6000 бременни жени, медици от Нотингамския университет открили

следното: при майките вегетарианки на 85 момчета се раждат 100 момичета. А средно във Великобритания това съотношение е 106 към 100.

Ръководителят на изследването д-р Полин Хъдсън предложила няколко възможни обяснения на получените данни. Изключването на месо от храната на майката по-добре се понася от жизнеспособните ембриони от женски пол. Освен това вегетарианската храна променя киселинността на вагиналния секрет и се отразява отрицателно на сперматозоидите с мъжка генетична информация. Това може да се обясни с факта, че в зеленчуковите продукти се съдържат вещества, притежаващи сходни действия с женските полови хормони.

Обаче лекарите не препоръчват спазването на вегетарианска диета по време на бременност дори на тези, които неистово желаят да си родят момиче. Специалистите смятат, че отказът от месо може да навреди на бъдещото дете. 

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.