All for Joomla All for Webmasters
Как да насърчим и да помогнем работата на дихателните пътища на детето. Какво да правим ако бебето започне да кашля? При децата се наблюдават тесни сносни проходи и това предразполага към подувания. Поради това, че ларинкса, трахеята и бронхите не са достатъчно развити, често бебетата и децата са изложени на всички видове инфекции.

Какво трябва да направим?

Отговорът е прост: накарайте децата да се движат повече. Децата, които са живеели в селата преди 20-30 години са можели да се похвалят с по-добро здраве, отколкото възрастните днес. Защо? Децата днес се движат все по-малко, седят пред телевизора или компютъра с пакет чипс в ръка. Няма как децата ни да бъдат здрави ако това продължава.

Всеизвестен факт е, че физическата активност стимулира дихателната система, увеличава капацитета на белите дробове, подобрява вентилацията на организма. Колкото по-бързо и енергично е вашето дете, толкова по-здраво ще бъде.

Как да научим детето?
Детето ви трябва да се научи да дълбоки вдишвания и издишвания. Можете да използвате сапунени мехури, балони, свирки, да му давате да духне свещичките  на тортата, да прави мехурчета под водата (да издиша под вода).

Какво да правим ако детето или бебето започне да кашля?
При първите симптоми на кашлица при детето е много полезно да излагате гърдите на слънчева светлина. В случай, че температурите навън не са много подходящи за това действие, можете да използвате запотяващ мехлем като разтриете гръдния кош на детето с кокалчетата на пръстите си.

Честите, леки потупвания по гърба на бебето ще помогнат за по-бързо отърваване от секретите. Сгънете дланта на лодка, така че да се получи въздушен слой при потупване по гръбчето на бебето. Друго полезно средство е да играете с бебето на игри, в които да го накарате да издава звуци подобни на крава (му-у-у).

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.