All for Joomla All for Webmasters
Наистина е много трудно да се лекува коклюшът, който предизвиква давеща, изтощителна кашлица. За разлика от острите вирусни респираторни заболявания при коклюш не трябва да се поставят синапени грейки, вендузи, да се правят инхалации, загрявания и напарвания. От тях състоянието на болния от коклюш само се влошава. Но топлият душ е препоръчителен. Това, което наистина е необходимо за облекчаване на страданията на болния от коклюш, е кислородът. При коклюшна инфекция разходките сред природата, без значение какво е времето, са много полезни. Разбира се, трябва да се облечете топло. Изтощителната кашлица може да се облекчи със специални противококлюшни микстури, чийто състав е добре известен в аптеките (микстурите трябва да се приготвят по заявка). И както винаги, много помагат народните фитотерапевтични средства: гръдни смеси от различни билки. Например отвара от корени на сладник – известно отхрачващо средство.

Витамините ще помогнат на болното дете да повиши защитните си сили. Най-важни са витамините А, С, В и Е. Точно те повишават съпротивляемостта на бронхиалните клетки, стимулират имунната система, подобряват дейността на червените кръвни телца и защитават нервната система. За целта са подходящи и поливитамини, и препарати, съдържащи някакъв витамин - “шумящ” С, токоферол и др.

Освен тях лекарят обикновено назначава на болния също и инжекции витамин В2, в съчетание с пълен покой - на болния от коклюш той е нужен както на никой друг.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.