All for Joomla All for Webmasters
Каквото и да е мнението ви за ваксинациите, знайте, че първите са задължителни и ще ви ги искат, когато записвате детето в ясла или детска градина. Добре е да имате подписан от педиатъра списък на всички ваксинации, направени на вашето дете, и го носете със себе си когато пътувате. Ваксинациите предпазват бебетата от болести, които могат да бъдат за тях много опасни и дори смъртоносни.
Благодарение на ваксинациите детската смъртност е силно намалена. Някои видове ваксини предизвикват вторични леки ефекти (като вдигане на температура например), което понякога налага поредната инжекция да бъде отложена. Но тези смущения не могат да се сравнят с опасностите, на които болестта излага детето.

Б.Ц.Ж. е ваксина срещу туберкулоза. Тя се прави еднократно, най-често в периода от раждането до тримесечна възраст на бебето.
Дифтетокът е ваксина, която обединява в една инжекция ваксините срещу дифтерит, тетанус, коклюш и полиомиелит.
Ваксинацията срещу морбили, заушка и рубеола не е задължителна, но е много важно да се направи особено, ако вашето дете ходи на ясла или детска градина, т.е на места, в които е изложено много повече на различни инфекции и епидемии. Морбили и заушката не се смятат за тежки заболявания, но понякога водят до сериозни усложнения. Що с отнася до рубеолата, тя е тежко заболяване, особено ако с нея бъде заразена бременна жена. Тогава има опасност за плода.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.