All for Joomla All for Webmasters
Професорът по педиатрия, психиатрия и психология Ричард Трембли (Richard Tremblay) от Монреалския университет (University of Montreal), Канада, смята, че децата трябва да бъдат учени да се справят с агресията още през първите години от живота си. В противен случай те ще бъдат по-агресивни като възрастни, смята изследователят, който представи своя доклад на събрание на лондонското Кралско общество (Royal Society).
 По думите на Трембли, от 18-ия до 24-ия месец след раждането детската агресия, която се проявява обикновено от 9 месеца до 4 г., достига своя пика. И от това, как родителите се държав през този период зависи какъв възрастен човек ще излезе от чедото им в бъдеще.

Психиатрите смятат, че децата, чиято агресия не се контролира от родителите през първите години, не само израстват по-жестоки, ни и много по често стават алкохолици или наркомани. Освен това рискът от агресивно поведение на детето в бъдеще силно се повишава ако майката пуши по време на бременността. Жeстокостта на детето се увеличава също и при ниски доходи на родителите, лоши отношения в семейството, а също и в случаите, когато майката го е родила прекалено рано или се е държала антисоциално през собственото си детство.

По-ранни изследвания на учените показаха, че жестокото поведение на хора и животни е свързано с ниското съдържание в мозъка на такива вещества като серотонин и моноаминният инхибитор на
оксидазата. Нещо повече – в такива случаи доброто възпитание намалява влиянието на «гените на агресията .

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.