All for Joomla All for Webmasters

Никой не иска да стои около разглезени деца, а и не е особено полезно и за самото дете. Уверени сме, че искате да отгледате любящо, грижовно и уверено дете. Но има граница, която не трябва да преминавате, за да израстне детето ви като разумен възрастен.

Опасността от разглезване идва, когато на децата се дава всичко, което искат и когато го искат. Случва се също и ако им се повтаря постоянно, че са по-добри от всички останали и трябва да бъдат третирани като по-специални.
Първото нещо, което трябва да запомните, за да не отгледате разглезено дете е, че не можете да купите любовта на детето си. Когато чувствате, че за да ви обичат децата трябва да им купувате подаръци, това е предпоставка за разглезване. Много често това е грешка на родители, които не могат да си позволят да глезят децата си толкова, колкото им се иска. Купувайки им вещи не решавате проблеми, а създавате нови. Вместо да му предлагате подаръци, прекарайте време с него. Дори да нямате време да прекарате време с него, като му купите играчка няма да покриете нуждата му от обич и внимание.
Научете децата си, че могат да получат нещата, които искат, но трябва да си ги заслужат. Могат да получат играчката срещу изпълняването на няколко дребни задължения вкъщи или срещу подредена стая.
Помнете също и че вие сте пример за детето си. Децата постоянно ви наблюдават какво правите и как се държите. Ако обиждате останалите и показвате сребролюбие, това е и поведението, което ще копира детето ви. Отглеждайте детето си с любов и внимание, без да прекалявате с материалното и ще отгледате щастливо дете, което не започва да крещи всеки път, когато му откажете желаната играчка.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.