All for Joomla All for Webmasters

Децата растат толкова бързо, че често остават само спомените, запечатани в снимки. Ето защо е важно да снимате децата си, за да си спомните след време за първото зъбче, първото прохождане и въобще всичко първо в живота на вашето дете.

Старият албум със снимки на децата ви е като машина на времето. Гледайки уникалните кадри отново ще изпитате онова щастие, когато сте правили снимките, лицето ви ще грейне в широка усмивка или просто ще се просълзите. Затова, дори и да не сте професионални фотографи, не се колебайте да направите няколко снимки на детето си, които след време ще бъдат ценни спомени както за вас, така и за вече порасналия ви наследник.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите уникални снимки на вашите деца:
Бъдете винаги нащрек
Това правило важи с особено голяма сила, когато ще снимате дете на няколко месеца. Фотоапаратът трябва да ви бъде винаги под ръка, за да заснемете забавните бебешки гримаси и всякакви други изпълнения, присъщи за малките деца.

Когато снимате децата е важно да се забавлявате
Не се ядосвайте, ако не успеете да направите хубав кадър, само защото детето ви не е погледнало в обектива или е мръднало, и снимката се е размазала. Не карайте детето си да позира, тъй като, първо, това ще го раздразни и, второ, снимката ще изгуби своя чар. Няма нищо по-хубаво от случайни (ненагласени) раздвижени, пълни с живот и послания, кадри.

Правете възможно най-много кадри
Когато правите снимки на децата си, не пестете кадри. Цифровите фотоапарати ви позволяват да  правите десетки снимки и да изтривате тези, които не ви харесват. Колкото повече снимки сте направили, толкова по-голяма е вероятността да сте уловили наистина неповторими моменти.

Снимайте детето под определен ъгъл
Постарайте се снимките ви да показват света сякаш през погледа на едно дете. Не снимайте децата си отгоре, а слезте до тяхното ниво.

Няма по-хубави снимки на деца от тези, които са уловили някаква емоция
Не се органичавайте в снимането само на положителните емоции на децата ви

Ако не сте професионален фотограф, снимайте със специална автоматична програма
Да снимате деца не е толкова лесно и една от причините е, че трудно може да ги накарате да застанат мирно и да не мърдат, а и не би трябвало. Не изтормозвайте децата си, гонейки перфекционизъм, а просто използвайте автоматичната програма за снимане на деца, която повечето цифрови фотоапарати имат. Чрез нея ще уловите бързите движения на децата ви и ще е по-малко вероятно снимките да са размазани.

Избягвайте светкавицата
Светкавицата обикновено плаши децата и ги кара да се мръщят.

Снимайте децата си с любимите им вещи
Снимките, които са направени в естествената среда на децата, са ценен и незабравим спомен. Снимайте децата си с любимите им играчки, домашния любимец, облекли любимите си дрешки, в детската им стая и т.н

Всеки момент е повод за снимка
Не се ограничавайте със снимки само по празници (рождени и имени дни, Коледа, първи учебен ден и т.н.). Разбира се, те също са важни, но в годината има 365 дни, които не бива да бъдат пропилени. Снимайте децата си в парка, на гости при роднини, в дома ви, на море и въобще по всяко време. Така след време ще имате пълен албум със снимки, които проследяват всеки етап от израстването на детето ви.

Научете се на търпение
Хубавите снимки са обикновено плод не само на професионализъм, късмет, но и на търпението да изчакате подходящия момент, за да снимате детето си.

 

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.