All for Joomla All for Webmasters

Какво да правим, когато детето плаче в столчето за кола?Някои деца проспиват почти целите пътувания, но има и такива които не могат да стоят спокойно в столчето дори и за 5 минути. Това е така, защото те са свикнали

 на повече свобода на движенията, както и на повече внимание от Ваша страна.

Когато чуете детския плач, докато шофирате, това Ви действа разсейващо. Дори и първият Ви импулс е да погледнете какво става, не го правете, тъй като безопасността на детето и вашата собствена са по-важни. Или отбийте и спрете, за да успокоите детето, или се концентрирайте върху шофирането. Не се опитвайте да съвместявате и двете.

Някои родители, за да спрат плача дори изваждат децата от столчетата. Това е опасно за детето, а освен това така то не може да свикне да седи в столчето.

Предлагаме Ви няколко идеи как да направите пътуването по-весело и приятно:

Уверете се, че детето е здраво
Ако детето никога преди това не е плакало в седалката и едновременно с това преди отпътуването е било нервно вкъщи, е възможно плача да се дължи на някакво заболяване. Затова е необходимо да го прегледа лекар.

Извадете столчето от колата и го занесете вкъщи
Оставете детето да се запознае с него, да сяда и да си играе. Така то ще свикне по-добре със столчето.

Дръжте в колата кутия с играчки
Това са „специални” играчки, само за пътуване, т.е няма да са омръзнали на детето. Не слагайте твърди играчки, които могат да предизвикат нараняване, например при рязко спиране.

Провесете играчки от тавана на колата
С помощта на тиксо и конец провесете леки и малки играчки на ниво, което не може да бъде достигнато от детето. Така то ще се забавлява като се протяга към тях.

Сложете шарена картинка пред погледа на детето
Можете да я закрепите на гърба на седалката, така че детето лесно да я вижда. Можете да сменяте различни картинки.

Слушайте различна музика в колата
Има деца, които обожават да слушат детски песнички или приказки, докато пътуват. Но можете и да опитвате с различни стилове музика и да следите дали се харесва на детето.

Правете кратки пътувания, когато детето е в добро настроение.
Така то по-лесно ще свикне с колата и постепенно ще можете да правите и по-дълги пътувания.

Залъгалка или играчка за дъвкане
Понякога за да бъде щастливо детето, то просто има нужда да дъвче нещо.

Сложете сенници на задните странични стъкла
Възможно е детето да се изнервя, защото слънцето му грее в лицето. Използвайте сенници, които се закрепват с вакуумчета на задните странични стъкла.

Уверете се, че столчето не е малко
Столчетата имат обозначения за възрастта. Но следва да имате предвид, че те са усреднени. Възможно е например на столчето да пише, че е предназначено за възраст до 6 месеца, но едновременно с това вашето 5 месечно бебе да е по-едро и да му бъде тясно.

Проветрявайте
Възможно е детето да има нужда от свеж въздух и затова да се изнервя.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.