All for Joomla All for Webmasters

Държавата ще плаща по 100 лева на месец под формата на ваучер на всяко дете, което не е записано в общинска детска градина поради липса на места. Това предложение на НДСВ изненадващо беше прието от парламента при окончателното гласуване на проектобюджета за следващата година. Това ще стане от април 2009 г.

Коалиционните партньори на жълтите – БСП и ДПС, гласуваха “въздържал се”, но идеята беше приета с гласовете на опозицията. Реши се още редовните студентки-майки да получават 240 лева на месец до навършване на 1 година на детето.

Одобри се и майките на близнаци да получават200 лева на месец допълнително до навършване на две години на децата си, освен 90-те процента от заплатата си, които взимат през първата година и минималната работна заплата, която получават през втората, както се обезщетяват всички майки. Всичко това ще струва на държавата над 13 милиона лева.

От левицата предложиха тези идеи да влязат в сила от 1 октомври догодина, но залата прие това да стане от 1-ви април.
Информацията е на DarikNews.bg.

По-късно се гласува още и се разбра, че тези 100 лева от заглавието ще се изплащат, но ако...

следват икономически термини в проценти и някакви глобални икономически кризи. Тоест, ще се изплащат, но съвсем не е сигурно.
Още стана ясно, че народните представители ще получат коледни премии, без съображения и евентуалности, кризи, глобални и локални.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.