All for Joomla All for Webmasters

Пластилин, моливи и детска радостОбхваща ли ви тих ужас само при мисълта, че съвсем скоро ще стане минус сто градуса и няма да можете да извеждате човечето на вън?На всичкото отгоре има и зимна ваканция, през която ще трябва

да се гледате по цял ден, да се борите със скуката и с белите (които впрочем се правят за разнообразие) и изобщо зимата като цяло е неприятен и изпълнени с крясъци и детски сълзи период.

Понеже ни става много мъчно когато майките крещят на децата си из апартамента, децата се разплакват и майките се разплакват с тях от безсилие, няколко „тихи игри“, в които можете да се включите спокойно и вие, ще оправят положението.

Всъщност ги знаете, само мъничко припомняне трябва и не, не говорим за това да оставите детето да гледа в захлас "Малката русалка" 14 пъти. Телевизията не трябва да замества игрите.

Книжки за оцветяване

Нека да е с моливи, за да не ви се налага да триете после червените, сините и зелените точки от флумастери по ръцете, ушите, нослето и всички места извън книжката.

Изберете такива, които са с любимите му анимационни герои. Книжките с по-големи картинки са за по-мънички дечица които все още не могат съвсем старателно да не излизат от очертанията.

В никакъв случай не правете голям проблем от това, че не е оцветено хубаво, важното е на детето да му е забавно.

А вие можете да се включите съвсем спокойно в оцветяването. Защо да не си вземете и собствена книжка и ваши си моливи.

Опитът показва, че на децата им става много приятно да гледат родителите си как се занимават с „детски неща“, чувстват се разбрани и са склонни да имитират вашето старание.

А щом вие седите и си оцветявате кротко, то ще направи същото.

Фигурки от пластилин

Или от малко от тестото,ако сте решили да правите разни домашни вкусотии.

Можете да си направите и "домашен пластилин" от брашно и вода.

Помолете го да ви направи някаква фигурка, дайте му задачка, защото само с „иди да си правиш фигурки с пластелин“ няма да стане. Малките трябва да се чувстват оценени.

При всички случаи трябва да осигурите достойно място за всичко, излязло из под детските ръце. Дали ще е по перваза на прозореца (само сложете хартия отдолу, защото пластилинът пуска) или ще оставите фигурките да украсяват масата за обяд – вие решавате.

Украса на детската стая

Още от началото на декември можете да започнете с рисуването на коледни картинки и правенето на гирлянди от цветна хартия.

Нека малкия човек да украси стаята си както намери за добре, дори да не това да не отговаря на собственото ви чувство за красиво.

Каквото и да измислите, имайте предвид, че децата остават съсредоточени в едно и също нещо за кратко време. Измисляйте му забавления и не се притеснявайте чак толкова от студа навън.

Ако се облечете хубаво, една зимна разходка преди обяд ще накара малкото ангелче да спи поне до четири следобед.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.