All for Joomla All for Webmasters

Стъпила веднъж на семейното „бойно поле“, на което, разбира се, ти си врага, се налага да положиш известни усилия да превърнеш евентуалната война с детето на мъжа до теб в мирно съжителство.

Наскоро си говорехме колко трудно може да бъде сближаването ти с малкото същество, но със сигурност не и невъзможно.

Ето я и втората част съвети как да спечелиш доверието на неговото дете.

Помощ

 от таткото

Той също има роля в адаптирането на детето към новите семейни обстоятелства. Най-добре е още преди да ви срещне да поговори с него за теб – коя си ти и защо отсега нататък ще живеете заедно. Той трябва да разсее подозренията на детето, че „тати не ме обича вече“.

Ролята на бащата е да осигури почвата за бъдещата ти среща с малкото човече.

Въпросите си имат отговор

Нормално е в един даден момент детето да започне да задава въпроси. Понякога крайно неудобни въпроси.

Не му спестявай истината и бъди максимално честна. Ако те попита дали вече ти си неговата майка, му обясни, че не трябва да забравя истинската си майка, но и да е спокойно, че ти ще го обичаш също толкова силно, колкото и тя.

Празниците сближават

Сега е подходящ момент да покажеш на мъника, че може да се чувства прекрасно в твоята компания. Задаващата се Коледа ти носи повод да го изненадаш с прекрасни подаръци, много вкусотии и греещи усмивки.

А ако се задава рожден ден му спретни страхотно парти, заведи го на кино, на цирк.... Купете си торта за вкъщи и организирайте сладка атака срещу тати – обстрел с парчета торта.

Ако имаш свои деца

Отдадена на намирането на общ език с детето на мъжа до теб не забравяй, че твоето собствено може да остане на заден план. Все пак то също има нужда да се почувства като част от семейството и да се сближи както с новия си татко, така и с новите си братчета и сестричета.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.