All for Joomla All for Webmasters

Ако детето започне да крещи и да се въргаля, запазете самообладание.-Децата на възраст от 1 до 3 години често са капризни, раздразнителни и неочаквано могат да проявят своеобразни истерични реакции, като например да започнат да се дърпат, “тръшкат” и въргалят по земята, при това издавайки ужасяващи крясъци. Това е нормално за тяхната възраст, твърдят специалисти. Децата не се опитват да ви манипулират, защото просто не умеят да правят това. Фактът е, че те разбират много повече думи, отколкото използват в своята реч, но поради неспособността да изразят това, което искат, се поражда чувството на раздразнение.

 Родителите трябва да се научат да реагират правилно на подобни раздразнения. Как? Ето няколко предложения:

1. Никога не губете самообладание, тъй като вашият вик само ще засили пристъпа. Дори това да става на обществено място и на вас да ви се иска да прекратите всичко по-бързо, защото се притеснявате “какво ще си помислят хората”, опитайте се да останете спокойни. 2. Не излизайте демонстративно от стаята, тъй като по този начин детето ви ще се почувства изоставено. Останете с него и го вземете на ръце.
3. Не отстъпвайте на своето дете, в противен случай то бързо ще се научи да използва тази тактика за постигане на желаното.
4. Често детето ни плаши със своите истерии, но вие не трябва да показвате, че сте изплашени или объркани.
5. Когато кризата приключи, опитайте са да поговорите с детето. Кажете му с усмивка: “Може би сега ще ми кажеш, когато вече си се успокоил, какво стана, защото аз нищо не разбрах?”. По този начин вие ще покажете, че по-лесно се постига желаното, ако се използват думите.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.