All for Joomla All for Webmasters
Кубчета и строители помагат на децата да мислятИграчките не само средство да накарате децата да ви оставят малко на мира. Играчките с пътя на мaлките човечета да опознаят света около тях и да научат разни полезни неща.„Боравенето с различни предмети, съобразени с възрастта на децата, развиват триизмерното им възприятие и спомагат за пълноценното им интелектуално развитие“, обяснява д-р Арик Сигман, ръководител на английско проучване по темата.

Това, което тревожи лекарите е, че децата прекарват много повече време пред монитора, отколкото в игра с реални играчки.

„Не казваме, че компютрите са вредни, напротив. Те помагат също за интелектуалното развитие на децата, а и им дават полезни за бъдещото професионално развитие умения.

Важното обаче е едните игри да не страдат за сметка на другите. Извадете отново кубчетата и конструкторите от кашона и дайте на децата си да играят наистина“, допълва д-р Сигман.

Хубаво е да се избират играчки, които имитират реалния свят.

Така децата се научават как функционира света без да се допират до опасните за тях предмети от света на възрастните като тенджерите на горещия котлон на мама или бормашината на татко.

Само не се втурвайте да изхвърляте компютъра. Просто съобразявайте играчките с възрастта на детето си.


Нека да не мисли, че светът е монитор и клавиатура поне докато навърши десет

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.