All for Joomla All for Webmasters

Kилограмите и ЗахартаЕкип от учени в университета Queen Margaret в Единбург, открили, че диетата с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на въглехидрати, комбинирана със спорт има добри предимства

за здравето при наличие на свръхтегло. Изследването води до доказателства, според които изключването на захарозата от диетите не е задължително.

Факт е, че захарозата може дори да бъде помощник в борбата с килограмите.

В изследването са участвали 69 жени със свръхтегло (със средна възраст 41 години). Били разделени на четири групи – спазваща диета група, спортуваща, спазваща диета и спортуваща и четвъртата група, която не се контролира. Измерва се количеството на мазнините в тялото и риска от сърдечен удар, както и обиколката на талията  и нивото на холестерол.

Групите получили съвети и препоръки относно здравословното хранене:

- намаляване на количеството калории, приемани дневно (35 % от мазнините и 55% от въглехидратите)

- 1/10 от калориите, които продължили да приемат идвали от захарта. Измежду позволените храни са високовъглехидратни храни с ниско съдържание на мазнини като зърнените десерти и йогурт (със съдържание на захар не по-малко от 20гр).

- движението се изразявало в 6 минути бързо ходене на ден

Резултатите показват, че след три месеца, групата, съчетавала "захарната" диета с движение дала по-добри резултати, в сравнение с тези, които комбинирали диета без захар със спорт. Значителни промени се наблюдавали в теглото (с 4.7 % по-малко), обиколката на талията и количеството на мазнини в тялото.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.