All for Joomla All for Webmasters

За да направите руло от месо ви трябва плоско парче месо - обезкостени телешки гърди, агнешка плешка, изтънено свинско от бута, парче говеждо... Месното руло може да се приготви с плънка или само с подправки.

Месното руло може да се приготви с плънка или само с подправки.

Подготовка на месото

Първо го почистете от ципите, сухожилията и излишната мазнина. След това изрежете месото така, че да се получи равномерно плоска повърхност, след като го начукате, за да го изтъните. Посипете го е подправки, а ако ще използвате плънка, я разпределете върху него.

 

Овързване на рулото

Това е решаващият момент - за да получи вид на свитък, овържете го с дебел конец, само да не е синтетичен. Майсторите обвиват два пъти рулото по дължината му и завързват конеца около ръката си така, че да се получи примка. Надяват примката на рулото и я закрепват в единия край. По този начин обвиват цялото руло напречно. Краищата на конеца завързват на обикновен възел. Ако това ви се струва сложно, има и друг начин: обвийте с конеца рулото по средата, закрепете с двоен възел и отново отрежете конеца. По този начин овържете цялото руло напречно, като връзвате от краищата към средата на разстояние 2 см от всяко връзване.

Руло от смляно месо

Използвайте телешка кайма, защото тя най-добре запазва консистенцията си.

Ако изберете говежда, печете рулото по-дълго, за да не остане сурово отвътре. Не го правете обаче със свинска кайма - ще стане сбито и безформено заради стопяването на мазнината по време на печенето. Смляното месо за руло се измесва добре с накиснат в прясно мляко и изстискан сух бял хляб, ситно окълцани лук и магданоз, разбити яйца, овкусява се със сол, черен пипер и подправки на вкус.

Плънка

Разчитайте на фантазията си - подходящи са например задушени в масло гъби с накълцан лук и куркума, допълнете с настърган кашкавал, за да се получи добра спойка. Много е вкусна плънката от задушен спанак или праз с подправки. Подходяща е и сместа от ситно нарязан лук, домати, чушка и скълцан чесън.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.