All for Joomla All for Webmasters

Продукти: 1кг брашно, 1 яйце, 1 с.л. захар, 15 г мая, 1 жълтък за на­мазване, сол. Начин на приготвя­не: маята, захарта и 2 с.л...

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}

Продукти: 1кг брашно, 1 яйце, 1 с.л. захар, 15 г мая, 1 жълтък за на­мазване, сол.

Начин на приготвя­не: маята, захарта и 2 с.л. брашно се размиват в малко хладка вода - да стане каша и да втаса. В средата на пресято­то брашно се прави кла-денче, слагат се яйце­то, солта и втасалата мая. С хладка вода се за­месва средно меко тес­то и се оставя 30 мину­ти да втасва. Отново се меси в тава и се от­деля малка топка тес­то. Измесва се с браш­ното да стане твърдо.

Оформя се грозд u се обточват две ленти, кои­то се увиват - да напо­добят лозови пръчки. Погачата се украсява, втасва отново, намазва се с разреден жълтък и се пече. Вече изпечена, се маже с краве масло или олио и след 2-3 мину­ти се завива с кърпа. След зарязване на ло­зето на обедната тра­пеза се поставя питата. Първият комат се дава на най-добрия лозар от семейството. Той тряб­ва да хапне и да пийне от паницата с вино.

Печено пиле

Пилето се нарязва, посолява и се овалва в брашно. Запържва се и се намазва с черен и червен пипер, дафинов лист и други подправки на вкус. Залива се 1/2 ч.ч. бяло вино и 1 ч.ч. пи­лешки бульон. Поръсва се с малко настърган кашкавал и се запича. Поднася се с подходяща гарнитура.

Крамбамбули

3 л червено вино се загрява с 6 карамфила, сока на 2 лимона и 2 пор­токала, както и кората от 1 портокал и 1 лимон (много тънко обелени). След като температу­рата достигне 65 гра­дуса, корите от лимона и портокала се изваж­дат. Върху съда се слага решетка, а върху нея -голяма буца захар, око­ло 250 г. Един малък чер­пак се нагрява над спир­тник (държи се леко нак­лонен, за да може пламъ­кът да запали алкохола.

В никакъв случай не се използва кибрит или за­палка!). Запаленият ал­кохол бавно се изсипва с черпака върху захарта. Тя се разтапя и започва да капе във вид на кара-мелизирана захар във виното. Когато се раз­топи повече от полови­ната захар, горещата напитка се разбърква. Не прекалявайте със за­харта - ако е много, при­чинява главоболие на другия ден. Горещата напитка се сервира в ог­неупорни чаши.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.