All for Joomla All for Webmasters

Пъстри яйца за празнична украса можем да направим и сами, като се отдадем на вглъбена работа и размисли за жертвата на Иисус на кръста. Удачно е за хора, които обичат да се занимават с дребни елементи, обичат да шият гоблени или да редят огромни пъзели, защото се изисква старание и прецизност в детайлите.
За целта е хубаво да направим две дупки в яйцето и да източим вътрешността, така че да остане само черупката. Може да го нанижем на шиш за печене и да го залепим, така че да има някаква стабилна опора, което ще ни даде възможност по-лесно да залепваме различни видове детайли.

Изрязваме различни видове фигурки от велурено цветно блокче, плат или самозалепващи се цветни листа, след което внимателно ги залепваме, оформяйки желаната картина. Апликираме различни видове великденски мотиви: детски – калинки, пиленца, зайченца; фигурални, фолклорни мотиви, флорални мотиви...

Може да използваме мъниста, брокат и различни видове покривни лакове. Лакът за нокти също е добро решение.
Тъй като лепилата, които биха ни свършили работа за този вид украса не са безвредни, затова и препоръчахме да не се използва тази техника върху яйца предназначени за консумация.

Върху варени яйца бихме могли да лепим великденски стикери: гълъби, кръстчета, зайчета или да изрязваме фигурки от самозалепващо се цветно блокче.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.