All for Joomla All for Webmasters
ПОРЦИИ: 9

ПРОДУКТИ:
10 гр суха мая
1 ч.л. захар
100 гр фино бяло брашно, пресято
200 мл леко топло мляко

300 г фино бяло брашно, пресято
1-2 шипки сол
2 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. прясно смляно индийско орехче
настърганата кора от 1 портокал
50 гр краве масло, разтопено
50 гр. пудра захар
180 г смесени захаросани сухи плодове, нарязани на ситно
1 яйце, леко разбито

за кръстчетата:
2 с.л. брашно
2 с.л. студена вода

глазура:
обелената кора от 1 портокал
50 гр. захар ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете в купа брашното, захарта и маята. Добавете млякото и разбъркайте докато се получи гъста кашичка. Покрийте купата с кърпа и оставете за около 25-30 минути да втаса.
Пресейте останалото брашно заедно с канелата, индийското орехче и солта, поставете в предварително леко затоплена купа. Добавете портокаловата кора, ситно нарязаните сухи плодове и захарта. Направете кладенче в средата и изсипете втасалата кашичка. Замесете тестото, като добавяте по малко от разтопеното масло. След това добре омесете за около 10-на минути върху набрашнена повърхност. Ако тестото е лепкаво, добавете допълнително брашно.
Разделете тестото на девет равни части и ги оформете на топка. Подредете ги във тавичка. Покрийте с кърпа или домакинско фолио(намазано с олио, за да не залепне) и ги оставете за около 1 1/2 час да втасат(да увеличат обема си около два пъти).
За да направите кръстовете върху кифличките, смесете 2 с.л. брашно с 2 с.л. студена вода. С помощта на шприц направете кръст върху всяка кифличка.
Изпечете ги за около 15-20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато бухнат и станат златисто кафяви.
За да направите глазурата нарежете портокаловата кора(с премахната бяла част) на много фини ивични От кората, 3 с.л. вода и 50 гр. захар сварете захарен сироп и с него намажете кифличките.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.