All for Joomla All for Webmasters
2 яйца, 175 г пудра захар, 350 г смлени бадеми, 4 капки ванилова есенция, 1 ч. л. лимонов сок

Яйцата се разбиват леко и се смесват с пресятата захар. Купата се поставя над тенджера с кипяща вода и продуктите са разбиват на пухкава смес.
Сваля се от котлона и се прибавят смлените бадеми, ваниловата есенция и лимоновия сок. Разбива се с дървена лъжица, докато сместа започне да се отделя от стените. Тя се изважда върху поръсена с пудра захар повърхност.
Меси се първо с дървена лъжица, а после с ръце, докато сместа се охлади и стане гладка.

Захаросани цитрусови корички

Кори от лимон, портокал, лайм, мандарина, грейпфрут (може да се събират дълго време в хладилника), захар в количество, равно на корите

Нарязаните на парчета кори се сваряват във вода за 2 часа. Отцеждат се от водата, премерват се и се връщат в тенджерата. Долива се прясна вода и се слага захар в количество, равно на това на захарта. Кипва се при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и се оставя за една нощ.
На другия ден се кипва отново и се оставя да къкри бавно, докато течността се изпари почти напълно.
Корите се изваждат и се оставят да се изсушат върху решетка. Сухите кори се нарязват на парченца или ивички. Съхраняват се в херметически затварящ се буркан в хладилник.


Класически фондан

75 г свинска мас или бяла растителна мазнина (палмово масло), 3 с. л. лимонов сок, 500 г пудра захар

Мазнината, лимоновият сок и 2 с. л. вода се загряват в тенджера, докато мазнината се разтопи. В тенджерата се пресяват 275 г пудра захар.
При непрекъснато бъркане се довежда до кипване и се сваля ог котлона. Сместа се прехвърля в купата на миксер. Останалата пудра захар се прибавя лъжица по лъжица при непрекъсната работа на миксера. Фонданът се прехвърля върху поръсена с пудра захар гладка повърхност.
Меси се с ръце, докато изстине. Увива се в найлоново фолио и се прибира в хладилника.

Пралина

100 г обелени бадеми (или други ядки – орехи, лешници), 100 г захар, 75 мл вода
Захарта и водата се загряват в тенджерка, докато водата кипне. Добавят се ядките. Вари се при непрекъснато бъркане, докато сместа стане с карамелен цвят. Сваля се от котлона и сместа се изсипва на равномерен пласт върху намазана с олио тавичка. След като се охлади, се натрошава на парчета.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.