All for Joomla All for Webmasters

          500 г маслено тесто 1 ч. л. желатин 1/2 чаена чаша прясно мляко 2 1/2 чаени чаши пълномаслена сметана 1/2 чаена чаша захар 2 ч. л. ванилия настърганата кора на 1/4 лимон зърна нар за украса

Тестото се разточва и се разпределя във формичките. Те се слагат в предварително затоплена до 200 градуса фурна и тестото се пече 10 минути. Изваждат се и се охлаждат. Пълнят се с крема.
Кремът се приготвя, като желатинът се накисва в половин чаша студено мляко. Оставя се да набъбне около 5 минути. В тенджера се смесват сметаната и захарта. Прибавят се ванилията и настърганата лимонова кора. Тенджерата се поставя върху котлон с умерена температура и се бърка, докато се загрее, но без да кипва. Сваля се от котлона, прибавя се желатинът и се бърка, докато се разтвори напълно. Сместа се разпределя във формите за тарталети. Украсяват се със зърна нар.

 

400 г маслено тесто 1 1/2 пакетчета сирене “Крема” 1 с. л. катък 3 стъка пресен лук 5-6 обезкостени маслини 2 тиквички 1 домат 1 ч. л. босилек сол бял пипер

Тестото се разточва на кора, която се разпределя във форми за мини пайове (15-18 см). Дъното се надупчва с вилица и пайовете се пекат за 15 минути в загрята до 200 градуса фурна, като се слагат по 3-4 един в друг, а най-горният се застила с хартия за печене и бобени зърна. Оставят се да изстинат.
Сиренето “Крема” се разбърква с катъка и със ситно нарязаните зелен лук и маслини. Подправя се със сол и бял пипер на вкус и с него се пълнят формичките дополовина. Отгоре се подреждат нарязаните на лентички тиквички и на тънки дъгички домат. Поръсват се с босилек и се връщат във фурната за 5 минути. Изваждат се от формичките, след като са напълно охладени.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.