All for Joomla All for Webmasters

Всяка жена мечтае за гладка и красива кожа. Сега има много начини да се поддържа кожата в тонус и да се приведе във форма след края на зимата. Макар и да не можем още да усетим напълно пролетта е тук, а това означава и подготовка за лятото, какво да направим за да поглезим кожата след зимните студове ще разкажем сега.

Грижа за деколтето – масаж, солариум, лосиони 
След зимата кожата в деколте зоната е отпусната и на нея са се появили пъпчици и зачервявания. От какво се нуждае тя, за да  е отново красива? От интензивна грижа, точно както всичко се събужда след зимен сън така и поддържането на кожата трябва да стане по-активно. А основното за него е овлажняването. Тази зона се нуждае от много влага. Нанесете крем от гърдите към брадичката. Не е задължително да купувате много скъп крем, достатъчно е той да съдържа микроелементи, но и да отговаря на изискванията за качество и да е с подходяща годност, защото в тази  област кожата е изключително чувствителна.

У дома сами може да си правите масаж на деколте зоната. Специални умения не са необходими. Просто са ви нужни 10 минути, за да направите 10 пъти кръгови движения по часовниковата стрелка с помощта на душ и студена вода. Ежедневното правене на такъв масаж ще даде мигновен резултат. Кожата ще стане отново стегната и гладка. Също така може да се възползвате и от готови средства за грижа в деколте зоната. Основното е да не прекалявате. За кожата в тази област е необходимо да полагате грижи точно, както за тази на лицето. И след всички тези процедури тя ще възстанови очарователния си вид.

Грижа за тялото – меден масаж и шоколадова вана
За да се чувствате перфектно, не може да се ограничите с поддържането само на деколте зоната и лицето. Тялото ви също иска да бъде глезено след тежката зима
и студовете, на които е било подложено.
През пролетта, а и през всеки друг сезон може да се възползвате от чудодейните свойства на меда. Може да го използвате в домашни условия или да отидете при професионалисти, които да ви подарят наистина прекрасно изживяване с него. В салоните използват същия мед, който и вие вкъщи, затова и можете безпроблемно сами да се погрижите за кожата у дома.

Меден масаж на тялото 
Медният масаж не просто подхранва кожата, но и извежда токсините от организма, при това ви избавя и от неприятния целулит. За 10-15 сеанса с такъв масаж кожата ви ще придобие не само прекрасен цвят, но и ще стане гладка и равна. Такъв масаж е необходимо да се прави
не повече от три пъти седмично. След месец ще забележите видим резултат, който ще зарадва не само вас, но и мъжа ви, тъй като кожата ви ще стане гладка като на бебе, нежна и без никакви дефекти. 
За масаж може да използвате всеки мед, основното е той да бъде по-течен. А за максимален ефект може да добавите няколко капки етерично масло.

Вземете 2-3 лъжици мед, добавете няколко капки портокалово масло, лавандула, размесете добре докато се получи еднородна смес и пристъпете към масаж.

Съществуват два начина на меден масаж. Единият е не особено приятен и даже болезнен, но много ефективен. Той се изпълнява лесно и можете да го правите сами, без каквато и да е намеса на друг човек.

Просто вземете меда с маслото, нанесете го на дланите си и започнете потупващи движения върху проблемните места.
След процедурата, която е необходимо да продължи от 5 до 15 минути измийте остатъците от меда
с топла вода, а после овлажнете кожата с мляко.

Шоколадова терапия
Едва ли има жена, която да не обича шоколад или поне да не тайна негова привърженичка.  

Изяждайки парченце от тази възхитителна сладост усещате бодрост, прилив на енергия и въобще може да се каже, че живота е прекрасен след това. С какво може това вълшебство да помогне и на красотата?

Шоколадът е не само вкусен, но и много полезен при грижата за възстановяването на кожата след зимните студове.
Какаовите зърна са един от най-богатите източници на биологично-активни вещества, такива, като витамини В1, В2, РР, провитамин А, микроелементи:
магнезий, калий, натрий, желязо, калций, теобромин, фенилетиламин, растителни протеини, растителни стероли, моно- и полизахариди.

Съществуват много полезни методи за използването на шоколада. Той може да се ползва за премахването на умората, за това е необходимо просто да вземете шоколадова вана. Няма нищо сложно за осъществяването й, не си представяйте, че са ви необходими десетки блокчета, които трябва да разтопите и да лежите в тази смес. Не. Цялото количество, от което се нуждаете е 200 грама какао на прах и трябва да го разтворите в един литър вода, чиято температура е 90 -95 градуса.  
Получената смес наливате в напълнената с вода вана и прекарвате в нея 15-20 минути. Това ще бъде напълно достатъчно, за да се почувствате освежени и преродени.

Шоколадовото обвиване се използва като антицелулитно средство. За приготвянето му са ви необходими същите съставки, като при ваната – какао на прах и вода. 200 грама какао и половин литър топла вода. Разтворете какаото, охладете и нанесете  на проблемните зони тънък слой, като за максимален резултат увиете с найлон.
След 15 минути измийте с топла вода. Такава процедура много добре разгражда мазнините, които се намират много надълбоко.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.