All for Joomla All for Webmasters

http://ts3.mm.bing.net/th?id=H.4552018008540278&w=206&h=143&c=7&rs=1&pid=1.7Последните години се наблюдава все по-усилено връщане на козметичните традиции към природните дадености. Това важи в пълна степен за продуктите за баня. Макар докато се къпем тялото ни да поема през кожата съвсем малка част от продукта, с който

 го третираме, стремежът към натурални съставки е по-голям от всякога. Едновременно с био сапуните и шампоаните позиции в съвременната баня заеха и естествените гъби, ракавици, скръбарии и др. Кои са предимствата им?

Естествени коралови гъби
Този вид гъба обикновено може да се намери в няколко различни размера – малка за лице и по-големи за тяло. Цените на гъбите варират от 3 до 15-20 лева. А те са подходящи за ползване, както от деца, така и от възрастни. Добре е да се избягват при бебета под 6 месеца.

С коралови гъби се почиства лицето и тялото. При допир с кожата се отделя колаген. . Колагеновите фибри пренасят най-голямо количество хидратиращи съставки, които се използват много по-дълго време в кожата. По този начин тя се запазва здрава, млада и жизнена.

Кораловата гъба заздравява съединителната тъкан и предотвратява образуването на целулит. Ползването на такъв продукт предотвратява появата на пъпки по кожата, акне, екземи, псориазис и други. Действа антисептично. Има силно изразен пилинг ефект, който почиства и освежава.

Кораловите гъби са абсолютно естествен продукт, при който преработката е сведена до минимум и цикълът не включва използването на химикали.

Сизалова ръкавица
Това е ръкавица за баня с оплетка от естествен сизал, изключително удобна за употреба с масажиращ и ексфолиращ ефект. Сизалът е многогодишно растение от семейство кокичеви. Расте и се отглежда в по-сухи тропични и субтропични райони (Танзания , Мадагаскар, Венецуела, Китай) заради листата, от които се получава влакно.

Луфа
Естествената луфа за баня се използва за масаж и отстраняване на мъртви клетки от тялото и подобряване на кръвообращението. Растението луфа е от рода на тропическите лози с нишковидна структура.. Отглежда се за плодовете, от които се получават т.нар. растителни гъби. От тях освен гъби за баня се правят още пантофи, шапки, масло за сапуни и др.

Натурални сапуни
Царството на сапуните е все по необятно. Видът им може да бъде всякакъв, а ароматът да покоси коленете ви наравно с най класен парфюм. Тогава когато говорим за натурален продукт, можем да прибавим и още едно карество – ръчната изработка. Сапун със зехтин "Фурма" от EIN GEDI е произведен ръчно от чист натурален зехтин и естествени фурми по традиционна местна технология. Маслиновото масло е обогатено с масло от шея и глицерин, известни със своите овлажняващи, антиооксидантни и подхранващи свойства. Сапунът почиства нежно кожата на тялото, лицето и косата и придава на кожата блясък и свеж вид. Същата технология се използва за направата на сапун с нар, розмарин, канела, смокиня, лимонена трева, чаено дърво идр.

Натуралните помощници в банята за някои може да изглеждат примитивно, но имат своите доказани предимства. Те са полезни за кожата ни и я правят да изглежда перфектно.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.