All for Joomla All for Webmasters
http://ts3.mm.bing.net/th?id=H.4765039799828518&w=199&h=148&c=7&rs=1&pid=1.7

Всеки ден човек губи над 100 косъма от косата си и това не е особено притеснително, ако не са му останали и без това малко такива. С напредването на възрастта тази бройка дори се увеличава…Често косопадът и

оплешивяването се бъркат. Основната разлика е, че при косопад космите се възстановяват, а при оплешивяването – не. Има периоди, в които косата е естествено да пада по-интензивно от нормалното (все пак и животните си сменят козината). При хората причините могат да са различни - сезонът го предразполага (есен и пролет), стрес, липса на витамини, продължително медикаментозно лечение и др.

Мъжете са особено чувствителни на тази тема. Препоръчваме им, когато забележат промяна в окосмяването на главата си, да потърсят мнението на дерматолог, които ще уточни причината и ще предложи най-правилното лечение.

Какви признаци можете да потърсите сами.

Оплешивяването започва около слепоочията и челото. То е свързано до голяма степен с хормоналния баланс. Под действието на един особен фермент, открит неотдавна в клетките на фоликула, мъжкият полов хормон тестостерон се преобразува в много активен андрогенен хормон - алфа-дехидротестостерон. Той прониква в клетката и нарушава белтъчния синтез. В резултат космената луковица деградира и загива. В повечето случаи оплешивяването е генетично заложено. Въпреки това навременното му установяване може да реши неприятния проблем.

С косопадът проблемът е по-лесен. Във всяка аптека ще намерите средства, които ще ви помогнат да се преборите с него. Косопадът може да се прояви едновременно с вече проявило се оредяване на косата. Поради тази причина се препоръчва комплексно третиране.

Продукти против косопад
Revita - високо ефективен шампоан, стимулиращ растежа на косата от DS Laboratories. Това е най-ефикасният шампоан, стимулиращ растежа на косата. Шампоанът поддържа жизнеността на косата благодарение на комбинацията си от противовъзпалителни, противогъбични, антиоксидантни и анти-DHT свойства, които действат заедно срещу дисфункцията на фоликулите. Шампоанът съдържа активни съставки, които хидратират, подхранват и стимулират космените фоликули. От същата серия за проблема ще помогнат и другите продукти при косопад.

LABO разработват два шампоана подходящи за господата с капеща коса. Първият е за начален стадий на оплешивяване за мъже. Crescina Re-Growth шампоан подпомага естествения растеж на косата, благодарение на комбинацията от две амино киселини, Cysteine и Lysine (основни компоненти от кератино-протеиновата верига), и от Glycoprotein (фактор на растежа), които подпомагат удебеляването на косъма посредством действието на Dipeptide, съставен от други амино киселини, Serin и Threonine. Почистващата формула е в частност деликатна, за да не "стресира" зоните на косата, които за разлика от нормалните са оредели и им липсва обем. Вместо това, оределите коси са подхранени и жизнени, благодарение на химичен аналог на Ceramide-2 (естествено съдържащ се в косъма) и на хидролизиран кератин, който има способността да се "вкопчи" в косъма и да остане там, дори след измиване. Другият шампоан с подобна формула на същата марка е шампоан за много силно оредяла коса. 

Най-ефективни в борбата със загубата на коса са различните видове специализирани ампули. Ампули CRESCINA - комплексно третиране 700 са за напреднал стадий на оплешивяване, съчетан с косопад. Разработени са специално за мъже. Re-Growth формулата действа на оредяването на косата, стимулирайки клетките на космените луковици да произведат кератин, необходим за формирането на нов косъм. Anti-Hair Loss формулата действа на съществуващата вече коса, като подсилва структурата на фоликулата подпомагайки закрепването на корена и забавяйки падането на косата. Комплексното третиране се предлага в дози от 100 до 700 в зависимост от степента на оредяване на косата. Третирането се извършва в продължение на 2 месеца с редуване на прилагането.

Извън специализираните продукти при подобни проблеми е добре да третирате косата и кожата на главата с подходящи продукти, съдържащи провитамини, кокосово масло, екстракт от коприва и др.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.